Compania Airbus a fost lovită din nou de un atac cibernetic sponsorizat statal, conform unui raport AFP publicat pe 26 septembrie. Citând surse din securitate, atenția de presă a raportat că un grup cunoscut de hackeri sponsorizați de China are legătură cu atacurile care au țintit furnizori cheie pentru a accesa informațiile securizate ale companiei, scrie forbes.com.
Atacurile par să facă parte dintr-o campanie persistentă – cu patru lovituri în ultimul an – care țintește furnizori importanți ai Airbus. Sursa spune că sunt supuse riscului informațiile angajaților precum și proprietatea intelectuală asociată cu avioanele militare și de pasageri ale companiei. Acesta este cel mai probabil un spionaj industrial la scară largă, deoarece China se chinuie să se dezvolte pe plan tehnologic.
Patru atacuri majore au vizat subcontractanţi ai gigantului european în ultimele 12 luni, au explicat surse de securitate pentru France Presse, care a reuşit să stabilească contururile şi obiectivele acestei serii de atacuri, intervievând mai mult de şase surse apropiate dosarului, care au vorbit sub rezerva anonimatului. Subcontractanţii în cauză sunt grupul francez de consultanţă tehnologică Expleo (fostul Assystem), producătorul auto britanic Rolls Royce şi doi subcontractanţi francezi pe care AFP nu i-a identificat, scrie defenseromania.ro.
Atacul împotriva Expleo a fost descoperit la “sfârşitul anului 2018”, dar virusul data mai de demult. “Foarte sofisticat, acesta viza conexiunea VPN care conecta compania la Airbus”, a explicat o sursă familiarizată cu dosarul. VPN (o reţea virtuală privată) este o reţea privată, criptată, care permite mai multor entităţi să comunice în siguranţă. Spargerea unui VPN deschide teoretic uşile la toate părţile din reţea. Alte atacuri au urmat aceeaşi schemă: era atacat subcontractantul, apoi se intra în reţeaua gigantului aeronautic şi se profita de accesul la sistemul Airbus.
De asemenea, la sfârșitul lunii ianuarie, Airbus a spus că a suferit un atac informatic care a dus la o scurgere de informații, scrie bankinfosecurity.com.
Compania declara atunci că a detectat un incident de securitate care a afectat sistemele informatice ale părții de business care se ocupă de avioane comerciale ceea ce adus la accesarea neautorizată a datelor fără a avea un impact asupra operațiunilor comerciale.
Airbus este a doua cea mai mare companie de aviație și aeronautică după Boeing. Sediul companiei este în Olanda, deși mare parte din companie se află în apropiere de Touluse, în Franța. Fabricile companiei sunt răspândite în Europa: în Franța, Germania, Spania și Marea Britanie. Airbus are 129.000 de angajați și a raportat venituri de 59 miliarde de euro în 2017.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…