HomeStiriSecuritate ITAdresele de e-mail ale parlamentarilor britanici, vizate de hackeri
adresele-de-e-mail-ale-parlamentarilor-britanici-vizate-de-hackeri

Adresele de e-mail ale parlamentarilor britanici, vizate de hackeri

adresele-de-e-mail-ale-parlamentarilor-britanici-vizate-de-hackeriUn atac cibernetic care a vizat Parlamentul britanic a avut loc vinerea trecută. Hackerii au vizat adresele de e-mail ale parlamentarilor.

Într-o declarație, un purtător de cuvânt al Parlamentului britanic a precizat că membrii săi au descoperit încercări neautorizate de accesare a conturilor de e-mail și că în prezent colaborează cu Centrul de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (al Marii Britanii), scrie nbcnews.com.

Ca măsură de siguranță, experții în securitate cibernetică au blocat accesul de la distanță al membrilor Parlamentului la rețeaua din Westminster. 

De asemenea, unul dintre parlamentari a precizat că s-au descoperit pe internet, puse la vânzare, chiar și parole ale adreselor de e-mail ale miniștrilor de cabinet.

Potrivit Times, este vorba de 800 de milioane de adrese de e-mail cu parolele corespunzatoare. Sursa originală pare a fi un forum din Rusia, accesibil doar pe bază de invitație și dedicat hackerilor. În baza de date apar conturi și parole aparținând unor miniștri britanici în funcție, diplomați de prim rang și șefi ai unor instituții de securitate, scrie stirileprotv.ro.

 

 

 

Share With: