404 Not Found


nginx
72% dintre companiile din România au un plan de back-up în cazul unui atac cibernetic - Security Portal
[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Securitate IT

72% dintre companiile din România au un plan de back-up în cazul unui atac cibernetic

Potrivit celui mai recent studiu Intel legat de securitatea IT din companiile din România, doar o treime dintre companii nu au un plan de rezervă când vine vorba de atacuri cibernetice.

Securitatea IT devine din ce în ce mai importantă și nu se referă doar la utilizatorii individuali, ci și la companii. Potrivit celui mai recent studiu Intel legat de securitatea IT din companiile din România, doar o treime dintre acestea nu au un plan de rezervă când vine vorba de atacuri cibernetice. Astfel, doar 28% dintre companii rămân descoperite în caz de atac cibernetic și 72% dintre ele au un plan de back-up. Potrivit studiului, problemele legate de securitatea IT în companiile mari din România sunt însă o problemă rară. 82% dintre companii nu au avut probleme de securitate în ultimele șase luni, 14% au avut până la trei cazuri și 4% peste trei. De asemenea, nicio companie nu a pierdut datele în timpul unei probleme de securitate în ultimele 6 luni, scrie Agora.ro. 

Studiul Intela fost realizat în perioada 7 aprilie – 2 mai 2016 pe un eșantion de 50 de companii cu peste 150 de angajați. La interviuri au participat manageri/directori IT, Chief Information Officers și membri ai consiliul de conducere IT, manageri/directori de telecomunicații. Companiile activează în domenii precum producție, business, retail, sectorul public, transport sau altele. 

Scopul principal al studiului a fost identificarea metodelor de asigurare asecurității datelor în companiile din România, prin abordarea următoarelor subiecte: evaluarea nivelului de securitate IT, metodele de protecție, recurența problemelor de securitate, adoptarea serviciilor de tip cloud computing și planurile de viitor cu privire lasecuritatea IT. 

Cheltuielile legate de securitatea IT vor crește în următorii doi ani 

În urma studiului Intel, specialiștii IT&C din România susțin că nivelul de securitate în companii este mai degrabă crescut, iar jumătate dintre ei consideră că cheltuielile legate de IT vor crește. Astfel, 56% dintre managerii intervievați consideră că nivelul de securitate IT este ridicat în companiile în care lucrează și 52% dintre ei consideră că în următorii doi ani investițiile în securitatea IT vor crește. În aceste condiții, produsele software precum tehnologiaIntel® Authenticate își pot demonstra potențialul pe piață. 

Metode de autentificare 

Chiar dacă cele mai comune metode de autentificare sunt parolele sau parolele însoțite de măsuri adiționale, metodele biometrice sunt văzute ca fiind cele mai sigure. De aceea, datele biometrice pot reprezenta viitorul în securitatea IT. 

Potrivit studiului, 46% dintre managerii intervievați susțin că folosesc doar o parolă pentru autentificare, 36% folosesc parolăși o metodăadiționa, 6% folosesc parolă și alte două metode de autentificare și 12% o altămetodă. 

Studiul Intelaarătat că 40% dintre managerii intervievați consideră metodele biometrice drept cele mai sigure mijloace de autentificare, 24% parola, 18% smartcard-ul, 4% codul PIN și 14% o altămetodă. 

Arhivarea datelor în companii 

Conform studiului Intel, companiile mari arhivează datele la nivel central și setea politicile de securitate la nivel de companie. Astfel, 92% dintre companii arhivează datele la nivel central. 

Politica de securitate este setată la nivel de companie de 82% dintre cele participante la studiu și de 18% la nivel de departament. 

Folosireacloud computingului în companiile mari nu este încă o practică, iar cei care o fac deja, folosesc în mare parte cloud privat. Doar 28% dintre companiile intervievate folosesc cloud computingul. Dintre acestea, 21% folosesc cloud public, 57% cloud privat și 21% cloud hibrid (public și privat). 

Intel întărește securitatea în companii 

Laptopurile vechi costă companiile mii de euro în cazul unei breșe de Securitate care provoacă pierderea datelor. Intel vine în întâmpinarea companiilor cu Intel® Authenticate, o soluție de autentificare, la nivel hardware, care întărește protecția identității pe PC, făcându-l mai puțin vulnerabil laatacurile de securitate. Intel® Authenticate verifică identitățile prin folosirea unei combinații din trei factori: “ceva ce știi”, precum un număr personal de identificare; “ceva ce deții”, cum ar fi un număr de telefon; și “ceva ce ești”, precum o amprentă. Departamentul IT poate alege dintre mai mulți factori de autentificare în baza reglementărilor companiei, putând astfel să nu se bazeze doar pe memorarea de către angajați a unor parole complicate.

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019