404 Not Found


nginx
70% dintre CIO sunt îngrijorați de atacurile cibernetice din afara companiei - Security Portal
HomeStiriSecuritate IT70% dintre CIO sunt îngrijorați de atacurile cibernetice din afara companiei
70-dintre-cio-sunt-ingrijorati-de-atacurile-cibernetice-din-afara-companiei

70% dintre CIO sunt îngrijorați de atacurile cibernetice din afara companiei

70-dintre-cio-sunt-ingrijorati-de-atacurile-cibernetice-din-afara-companieiCă 70% dintre directorii IT sunt îngrijorați de atacurile cibernetice realizate de factori externi cu intenții criminale este una dintre concluziile sondajului Creative CIO 2016, realizat de către Grupul Harvey Nash în colaborare cu KPMG.

Studiul KPMG a arătat că trei din zece organizații au fost nevoite să răspundă unor incidente de securitate IT sau unor atacuri cibernetice în ultimii doi ani. Șapte din zece CIO sunt cel mai îngrijorați de atacurile cibernetice realizate de factori externi cu intenții criminale, în timp ce aproape jumătate cred că hackerii amatori reprezintă un risc ridicat pentru organizație. Doar patru din zece sunt de părere că persoane cu acces in interiorul companiilor – actuali sau foști angajați – prezintă un risc cibernetic comparabil cu factorii externi.

“Experiența noastră ne-a demonstrat că, în ceea ce privește incidentele cibernetice, o proporție din ce în ce mai mare își are originile în interiorul organizațiilor”, explică Gheorghe Vlad, Senior Manager în departamentul Consulanță IT din cadrul KPMG România. ”Dar rezultatele studiului ne arată că Directorii IT nu sunt foarte preocupați în această privință. Oare Directorii IT omit cu bună știință aceste amenințări sau doar supraestimează amenințările atacurilor cibernetice organizate?”, continuă el.“Vedem că din punct de vedere al Directorilor IT există un nivel al încrederii într-o continuă creștere în ceea ce privește abilitatea Conducerii de a recunoaște riscurile generate de atacurile cibernetice, dar acest lucru nu va proteja organizația de amenințările generate din interiorul acesteia”, concluzionează el.

Alte concluzii ale Studiului CIO Survey 2016 efectuat de Harvey Nash în colaborare cu KPMG sunt prezentate mai jos:

Prezența femeilor în roluri de conducere IT a crescut cu o treime – de la 6 la 9 la sută în ultimul an;

Una din cinci organizații are acum un Chief Digital Officer (CDO), aproape de trei ori mai multe față de 2014;

Aproape jumatate dintre CIO raportează pierderile de date și riscurile cu privire la protecția datelor în general ca fiind cele mai mari dificultăți cu privire la adoptarea tehnologiilor cloud;

Doar o cincime dintre CIO se simt încrezători că organizația lor este foarte bine pregătită să identifice și să răspundă atacurilor cibernetice, comparativ cu aproape o treime in 2014;

Rezultatele sondajului din acest an arata modul în care se schimbă motivele pentru care companiile externalizează: acest proces urmărește atragerea de competențe și flexibilitate cu privire la resurse și mai puțin nevoia de a economisi bani.

Studiul realizat de Grupul Harvey Nash în colaborare cu KPMG, privind Directorii IT este cel mai mare studiu de acest gen din lume în ceea ce privește numărul respondenților. Studiul a inclus 3,352 de Directori IT și lideri din domeniul tehnologiei și a fost efectuat între 12 Decembrie 2015 și 10 Aprilie 2016, în 82 de țări.

Mai mulți Directori IT decât oricând în ultimul deceniu raportează direct către CEO (34 procente) cu 10% mai mult decât anul trecut, conform studiului realizat de Harvey Nash și KPMG în 2016. Mai mult, Directorii IT care raportează direct către CEO sunt cei mai fericiți deoarece 87% dintre aceștia admit că se simt împliniți din punct de vedere profesional. Concluziile studiului KPMG evidențiază de asemenea faptul că prioritățile CIO sunt într-o continuă schimbare, scoțând în evidență că directorii executivi se concentrează mai mult pe proiecte IT ce aduc bani companiei (aproximativ două treimi) și mai puțin pe proiecte care reduc costurile (37%).

În realitate, unele dintre prioritățile tradiționale ale Directorilor IT au înregistrat o diminuare a  importanței lor de-a lungul ultimilor patru ani. De exemplu, Creșterea eficienței operaționale a scăzut cu 16%, iar asigurarea unei performanțe stabile a departamentului IT a scăzut cu 27% ca priorități pe agenda CIO. Cu toate acestea, studiul dezvăluie că, în ciuda creativității și influenței crescute în cadrul organizației, Directorii IT întâmpină probleme semnificative datorate lipsei competențelor tehnologice ce se manifestă de aproape un deceniu, odată cu perioada Marii Recesiuni. Aproximativ două treimi (65%) dintre CIO afirmă că lipsa de talent (în IT) va împiedica organizațiile să țină pasul cu ritmul schimbărilor, valoare în creștere cu 10% față de evaluarea făcută anul trecut.

Pentru al doilea an consecutiv, competențele privitoare la Analiza datelor (En: Data Analytics) sunt în continuare la cea mai mare căutare, acumulând 39% din răspunsurile celor intervievați.

Mai multe detalii despre studiu puteți găsi aici.

 

 

 

 

Share With: