[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Securitate IT

42% dintre utilizatorii de internet, afectați de atacuri malware

Conform sondajului “Riscuri de securitate pentru utilizatorii individuali”, realizat de Kaspersky Lab și B2B International 42% din utilizatorii de internet s-au întâlnit cu malware online sau au fost vizați de acesta.

Programele malware reprezintă unul dintre cele mai mari riscuri online de securitate cibernetică pentru 42% dintre utilizatorii de internet, în timp ce aproape o treime dintre cei afectați nu știu cum a ajuns acest tip de virus pe dispozitivul lor, reiese din sondajul “Riscuri de securitate pentru utilizatorii individuali”, realizat de Kaspersky Lab și B2B International, dat publicității luni, relatează Agerpres.

În acest context, 18% dintre respondenții la studiu declară că virusul a ajuns la ei printr-un e-mail sau printr-un alt mesaj din partea unei persoane pe care nu o cunosc, iar în cazul a 16% mesajul a venit din partea unei persoane pe care o cunosc.

Potrivit sursei citate, aproape jumătate dintre utilizatorii de internet (42%) s-au întâlnit cu malware online sau au fost vizați de acesta, iar 22% i-au căzut victime. Pe de altă parte, aproximativ o treime (29%) dintre respondenții care s-au confruntat cu programe malware nu au idee cum au ajuns acestea pe dispozitivul lor.

Utilizatorii de Internet se confruntă, din acest motiv, cu o serie de probleme, printre care: încetinirea funcționării dispozitivului (24%), prezența reclamelor pop-up și nesolicitate (22%) și redirecționarea către site-uri suspecte (13%). În cazul a 7% dintre respondenți, dispozitivul lor nu a mai funcționat deloc din cauza unui virus, scrie comunic.ro.

Impactul asupra utilizatorilor nu este doar unul fizic, ci și financiar, o treime dintre aceștia (36%) spunând că trebuie să cheltuiască bani pentru a rezolva o problemă cauzată de un atac malware, suma medie fiind de 121 de dolari per incident.

Programele malware sunt răspândite în modalități din ce în ce mai diverse și, chiar dacă sursa infectării cu malware variază de la caz la caz, studiul a scos la iveală faptul că cel mai mare număr de infectări apare atunci când utilizatorii vizitează site-uri suspecte (42%). Aplicațiile și programele false (22%) și stick-urile USB (20%) sunt și ele citate de un respondent din cinci ca sursă de infectare.

 

 

 

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019