[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Securitate IT

150 de milioane de conturi ale unei aplicații de fitness au fost compromise

O breșă de date a compromis datele de autentificare a 150 de milioane de conturi ale aplicației de fitness MyFitnessPal.

Aplicația popularei brățări de fitness produsă de Armour, MyFitnessPal, a fost deturnată. Utilizatorii sunt sfătuiți să își schimbe parolele. Dacă parola aplicației mai este folosită și pentru alte servicii, este bună o schimbare a parolei și acolo. În cazul utilizatorilor care folosesc Facebook pentru a se loga, nu este necesar ca acești să își schimbe parola de Facebook, conform nakedsecurity.sophos.com.

pe 29 martie 2018, Under Armour a început să informeze utilizatorii MyFitnessPal că a suferit o breșă de informații în luna februarie. compania a precizat că informațiile sustrase includeau numele de utilizator, adresa de e-mail și parole protejate de o funcție de hashing numită bcrypt.

Conform Nakedsecurity breșa a fost identificată destul de repede, anunțarea clienților a fost destul de proptă, clară și directă, informațiile colectate de hackeri în urma breșei sunt limitate, iar majoritatea parolelor par să fi fost protejate cum trebuie.

MyFitnessPal este o aplicație populară care funcționează de mult timp. a fost fondată în 2005 și permite utilizatorilor să monitorizeze consumul de calori și exercițiile. Under Armour a achiziționat aplicația în urmă cu trei ani cu 475 de milioane de dolari, scrie forbes.com.

Cei de la Forbes  apreciază repeziciunea, cu care, compania a anunțat utilizatorii despre existența breșei.

Tom Kemp, CEO al companiei Centrify spune că abordarea tradițională de „crede, dar verifică” din domeniul securității cibernetice nu mai funcționează în zilele noastre datorită cloud-ului.

Încă nu se cunosc mai multe detalii despre breșă, dar este posibil ca Kemp să aibă dreptate. Nu mai este de ajuns să se protejeze un server sau o rețea de atacurile din afară, ci trebuie să fie monitorizată și la interior pentru a ține la distanță utilizatorii neautorizați.

 

 

 

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019