La nivel global, proporţia este asemănătoare, astfel că, din cele peste un milion de sisteme verificate între 1 ianuarie şi 30 martie, au fost detectate cu viruşi circa 10% dintre ele.
Analizele relevă, de asemenea, că viruşii precum şi alte tipuri de atacuri informatice, devin din ce în ce mai sofisticate, iar complexitatea lor creşte proporţional cu numărul ameninţărilor.
Astfel, instrumentele tradiţionale de protecţie (de tipul antivirus bazat pe semnături) – deşi foarte eficiente în detectarea ameninţărilor – trebuie completate de soluţiile de securitate în cloud, ce asigură o protecţie mult mai avansată.
Potrivit AV-Test, organizaţie independentă care se ocupă cu testarea soluţiilor de securitate, numărul viruşilor creşte cu aproximativ 55.000 de noi variante pe zi, ceea ce înseamnă că la fiecare două secunde ia naştere o nouă ameninţare informatică.
Printre cele mai frecvente ameninţări informatice detectate pe calculatoarele utilizatorilor de serviciul de scanare în cloud QuickScan, se numără Win32.Virtob, Win32.Ramnit şi Win32.Sality, trei familii de viruşi care îşi ataşează codul de orice fişier executabil de pe computer.
Foarte des întâlnit este, de asemenea, botnet-ul Sality, ce se află pe mai mult de un milion de computere active la nivel global şi care este responsabil de spam, furtul de parole sau atacuri asupra altor utilizatori conectaţi la internet.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…