404 Not Found


nginx
Vulnerabilități și măsuri de prevenire în cazul furturilor din locuințe - Security Portal
HomeStiriSecuritate FizicaVulnerabilități și măsuri de prevenire în cazul furturilor din locuințe
vulnerabilitati-si-masuri-de-prevenire-in-cazul-furturilor-din-locuinte

Vulnerabilități și măsuri de prevenire în cazul furturilor din locuințe

vulnerabilitati-si-masuri-de-prevenire-in-cazul-furturilor-din-locuintePoliția Capitalei precizează care sunt măsurile de prevenire și vulnerabilitățile în cazul furturilor din locuințe.

Obiectele de valoare sau banii lichizi vor fi întotdeauna în atenţia infractorilor care concep diverse modalităţi de a şi le însuşi, indiferent dacă acestea se află într-o locuinţă, magazin, depozit ori în circulaţie, se arată întru-un comnicat al DGPMB.

Între calitatea sistemelor de asigurare a protecţiei şi ingenioziotatea hoţilor a fost, dintotdeauna, o acerbă competiţie.

Contrar tuturor evidenţelor, din motive greu de înţeles, mulţi deţinători de valori ignoră cele mai elementare măsuri de autoprotecţie, devenind astfel victime sigure.

Principiile de bază ale amenajării unui sistem de protecţie cuprind aceleaşi elemente, indiferent de perioada istorică în care a fost conceput. Una din cele mai eficiente metode de protecţie o constituie limitarea posibilităţilor de acces la bunurile de valoare şi prelungirea timpul necesar pentru sustragerea acestora de către infractori.

Măsurile luate au rolul de a induce răufăcătorilor sentimentul că şansele de reuşită sunt minime, iar riscul de prindere este maxim, ceea constituie un factor psihologic, ce  poate fi realizat prin:

–    concepţia arhitectonică a clădirii, care trebuie să inducă senzaţia de solid;

–    existenţa barierelor fizice;

–    prezenţa sistemelor moderne de securitate.

Se disting două tipuri de bariere utile protejării bunurilor:

a. fizice, constituite din elemente, în special, mecanice de siguranţă (uşi, încuietori, grilaje, obloane, seifuri, pereţi etc.);

b. „psihice”, care descurajează infractorii sau detectează în faza incipientă o tentativă de pătrundere prin efracţie (sisteme de securitate perimetrală, antiefracţie, control al accesului sau sisteme de supraveghere şi înregistrare video).

Barierele fizice au rolul de a întârzia cât mai mult pătrunderea sau accesul la valori al infractorilor. Este necesar ca acest timp să fie suficient pentru ca cineva să sesizeze ceea ce se întâmplă şi să anunţe Poliţia. De asemenea, întârzierea necesară pentru depăşirea acestor bariere îi determină pe cei în cauză să renunţe.  „Barierele” psihice au drept scop descurajarea infractorilor, sugerându-le ideea ca acţiunile lor sunt în permanenţă supravegheate şi pot deveni probe în instanţă. Spre deosebire de paza umană un sistem electronic de securitate nu doarme şi nu poate fi corupt sau depăşit cu mijloace uzuale.

O îmbinare judicioasă între barierele fizice şi cele psihice poate genera o protecţie eficientă.

Achiziţionarea unor sisteme de securitate care să corespundă standardelor de securitate nu este un moft, ci o necesitate.

Nu daţi nicio şansă spărgătorilor!

Noi vă propunem:

– să apelaţi la serviciile de consultanţă ale firmelor specializate pentru a alege soluţia optimă de protecţie a locuinţei dumneavoastră;

– proiectarea sistemului de securitate trebuie să fie făcută o dată cu proiectul de arhitectură. Proiectarea clădirii trebuie să ia în considerare asigurarea măsurilor de securitate ale acestei;

– îmbinarea mijloacelor mecanice cu cele electronice, pentru o mai bună protecţie şi siguranţă;

– achiziţionarea acelor sisteme de închidere/asigurare care corespund standardelor de securitate;

– să alegeţi acele încuietori care sunt prevăzute cu chei ce nu pot fi multiplicate uşor;

– apelaţi – pentru montarea unui sistem de securitate – la firme licenţiate lista fiind disponibilă pe pagina web;

– instalarea de sisteme de alarmă şi supraveghere video care să corespundă normelor de securitate;

– monitorizarea sistemului de alarmă şi intervenţia în caz de efracţie să fie executată numai de firme specializate şi licenţiate;

Paza bună trece primejdia rea! 

 

 

 

Share With: