404 Not Found


nginx
Violenta din spitale, un fenomen in crestere - Security Portal
HomeStiriSecuritate FizicaViolenta din spitale, un fenomen in crestere
sec

Violenta din spitale, un fenomen in crestere

secÎn ciuda bugetelor crescute de securitate, în 2014, s-a înregistrat o creștere a actelor violente din spitale, se arată într-un nou raport.

Niciun spital nu își poate permite să ignore actele deviolență sau actele teroriste, acestea fiind nevoite să răspundă incidentelor. Potrivit unui nou studiu, în unul din trei spitale americane a fost înregistrată o creștere a actelor violente, chiar dacă acestea și-au mărit bugetele de securitate.

Studiul a fost efectuat de către Guardian 8 Corporation, la acesta participând 380 de administratori de spitale și ofițeri de securitate, pentru a evidenția noile direcții ale violenței din spitale, dar și opțiunile de combatere a acestora. În studiu se arată faptul că:

Prioritatea securității este reprezentată de siguranța pacienților și a ofițerilor de securitate, precum și neîntreruperea tratamentului aplicat pacienților.

Printre atacurile raportate se numără acte violente din partea pacienților sau a familiilor acestora asupra personalului de urgență sau asupra asistentelor

Aproape jumătate dintre respondenți (46%) au spus că bugetele de securitate au crescut în 2014.

Elementul cheie este evident, anume faptul că niciun spital nu își poate îndeplini obiectivul de a oferi un tratament de calitate pacienților fără măsuri de securitate corespunzătoare prin care se poate asigura siguranța personalului, a pacienților și a vizitatorilor. Un efect al incapacității de a combate o situație violentă este faptul că nu doar morala personalului de securitate este afectat, ci și a doctorilor și a asistentelor. Morala scăzută transformă procesul de recrutare și reținere a personalului într-o problemă serioasă. În cazul personalului de securitate, unde rata de părăsire a postului este de 300% la 400% pe an, morala scăzută reprezintă o provocare foarte mare.

Pe lângă evidențierea importanței securizării spitalelor, studiul indică nevoia unei minimizări a ratei de părăsire a postului de ofițer de securitate ca fiind o parte integrală a soluției de securitate pentru spitale.

Potrivit studiului, rata înaltă de părăsire din industria securității spitalelor reprezintă o problemă de echipament și nu de plată. ,,Nu poți plăti destul pentru o slujbă considerată periculoasă. În schimb, când ofițerii de securitate se simt în siguranță, echipați corespunzător și bine pregătiți, există mai puține șanse ca aceștia să plece. Administratorii de spital se bazează pe directorii de securitate când vine vorba de recomandarea celor mai inteligente și mai sigure soluții de securitate, în care sunt incluse instrumentele purtate de ofițeri”, au explicat autorii studiului.

În materie de instrumente sigure pentru ofițerii de securitate, Guardian 8 are mai multe recomandări. De exemplu, este recomandat dezvoltarea unei metode de detectare și raportare a incidentelor violente, precum implementarea unui echipament audio și înregistrare video în sălile de urgență. Alte metode pot fi reprezentate de echiparea ofițerilor cu camere pentru a documenta incidentele, implementarea unui panou de securitate pentru a păstra date ale incidentelor și timp acordat evaluarii dispozitivelor de apărare non-letale.

Studiul a evidențiat și următoarele fapte:

Printre prioritățile de securitate ale respondenților se află: siguranța pacienților (57%), siguranța ofițerilor (56%), întreruperea tratamentului pacienților (24%).

Opțiunile de combatere a incidentelor: 15% din personalul de securitate al spitalului nu este înarmat, 28% este înarmat și 57% dintre respondenți dezvoltă soluții non-letale intermediare.

Varietatea echipamentului purtat de personalul de securitate: spray lacrimogen (41%), sisteme de comunicații pe două căi (40%), baston (37%), taser (28%), camere video pe ofițer (26%).

70% dintre respondenți folosesc un sistem de raportare a incidentelor care include un panou de control al activităților care este supus revizuirii. 51% dintre respondenți au spus că s-ar simți confortabil dacă ar aborda o altă opțiune de securitate.

În studiu se arată și faptul că 59% dintre respondenți au spus că nu cunosc legile legate de folosirea dispozitivelor non-letale. În acest caz este recomandată verificarea legilor care fac referire la acest lucru, atunci când un administrator de spital refuză cererea pentru un anumit echipament.

 

 

 

Share With: