[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Securitate Fizica

Verificări la unități care depozitează, manipulează sau transportă valori monetare

Polițiști doljeni și polițiști ai IPJ Olt au efectuat verificări, în ultima lună, la unitățile care depozitează, manipulează sau transportă valori monetare.

În perioada 3 decembrie 2018 – 4 ianuarie 2019, poliţişti din cadrul Serviciului de Ordine Publică Dolj au desfășurat o acţiune pentru verificarea modului de asigurare a pazei şi protecţiei unităţilor care depozitează, manipulează sau transportă valori monetare, scrie gds.ro.

Polițiștii au verificat 327 de obiective reprezentând hyper/supermarket-uri, casierii colectoare, centre de procesare, stații de distribuție carburanți, dar şi alte locuri de depozitare valori.

De asemenea, au fost verificate şi 12 autovehicule de transport valori, 324 de sisteme de alarmă la efracţie, 324 echipaje de intervenţie la evenimente şi 92 de agenţi de pază.

Ca urmare a neregulilor constatate, poliţiştii au aplicat 11 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 18.300 lei.

Exemplu:

În urma verificărilor efectuate la un operator, polițiștii au constatat că nu era respectat Planul de pază transport valori avizat de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj – Serviciul de Ordine Publică, în sensul că nu era asigurată paza valorilor transportate cu personal de pază înarmat.

S-a luat măsura aplicării unei sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2.000 de lei.

Poliţiştii de ordine publică ai IPJ Olt au acţionat în baza planului Safety Cash, în vederea prevenirii încălcării dispoziţiilor legale, privind deţinerea, depozitarea şi manipularea valorilor de către operatorii economici şi paza transporturilor acestora, efectuată de prestatorii de servicii licenţiate, conform Agerpres.

În perioada 10 – 28 decembrie 2018, în contextul creşterii volumului de masă monetară tranzacţionată în perioada sărbătorilor de iarnă, implicit a amplificării riscului criminogen în manipularea, depozitarea şi transportul de valori monetare, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică au intensificat activităţile de verificare şi control la unităţile economice în scopul prevenirii şi combaterii infracţionalităţii specifice şi derulării operaţiunilor cu numerar în condiţii de siguranţă.

În cadrul acestei acţiuni, poliţiştii au efectuat controale la 88 de casierii colectoare, 26 de hipermaket-uri/ centre comerciale, 88 de staţii de carburant, precum şi alte 21 de locuri de depozitare a valorilor monetare.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au aplicat 6 sancţiuni contravenţionale în valoare de 10.600 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 333/ 2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

Totodată, cu ocazia efectuării unui control la o societate comercială, din oraşul Balş, poliţiştii au constatat faptul că o persoană se afla în serviciu de pază, fără a deţine atestat, în acest caz, întocmindu-se dosar penal.

Pentru prevenirea furturilor din societăţile comerciale, poliţia vă recomandă:

– Învăţaţi-vă salariaţii să fie atenţi şi să recunoască potenţialii infractori care, de obicei, privesc mai degrabă în jurul camerei decât la produse şi au un comportament specific.

– Montaţi oglinzi care vă pot ajuta să supravegheaţi colţurile în care în mod normal nu ajungeţi cu privirea.

– Aranjaţi vitrinele cu bunuri fără valoare (carcase goale, cutii).

– Procuraţi-vă şi montaţi în magazin sau chioşc un grilaj solid care să împiedice pătrunderea hoţilor în interior.

– Este recomandat ca uşa de acces în magazin să fie prevăzută cu un sistem de protecţie, de tip “clopot”, care să vă protejeze lacătul.

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019