HomeStiriSecuritate FizicaUn vizitator al spitalului Câmpina a fost agresat de agentul de pază
un-vizitator-al-spitalului-campina-a-fost-agresat-de-agentul-de-paza

Un vizitator al spitalului Câmpina a fost agresat de agentul de pază

un-vizitator-al-spitalului-campina-a-fost-agresat-de-agentul-de-pazaUn tânăr a fost agresat de un agent de pază al Spitalului Municipal din Câmpina, sub pretextul că nu era un interval orar care să permită vizita aparținătorilor.

Incidentul s-a petrecut luni, 19 martie, în holul Spitalului Municipal din Câmpina, când, un tânăr a dorit să meargă la etajul 3, pentru a-și vizita tatăl internat și a-i duce de mâncare. Pentru că nu era un interval orar în care să fie permise vizitele aparținătorilor, agentul de pază a refuzat să îl lase pe tânăr să mergă unde dorea, scrie observatorulph.ro.  

În împrejurări încă neclare, situația a degenerat rapid, paznicul începând să îl înjure și să îl lovească pe vizitator, mai întâi cu pumnul, apoi cu bastonul, utilizând și spray-ul cu gaz iritant.  Indiferent de motivul neînțelegerii, chiar dacă tânărul venise în afara orelor de vizită, nimic nu justifică reacția violentă, nelegală. În cazul în care un vizitator sau un pacient ar avea un comportament recalcitrant, agentul de pază are obligația să calmeze spiritele, iar în cazul în care este depășit de evoluția evenimentelor trebuie să anunțe poliția.

Agentul de pază a refuzat categoric să îi dea voie în spital, mai ales că este carantină, din cauza gripei, conform stirileprotv.ro.

Scandalul dintre cei doi bărbaţi a fost filmat minute în şir. Vizitatorul a chemat poliţia, iar în fata agenţilor, paznicul a încercat să se apere şi să spună că iniţial el a fost cel lovit .

“L-am spus că nu e voie în spital, că cine eşti tu şi mi-a dat un pumn, eu m-am panicat, mi-am ieşit din fire,” spune agentul de pază.

Managerul spitalului a văzut imaginile însă i-a luat apărarea paznicului plătit tocmai pentru a fi respect orarul de vizită. Tânărul venise cu pizza la tatăl său care abia fusese operat și se afla la terapie intensivă.

“Paznicul şi-a făcut datoria de aceea îl plătim. E o problemă cu limbajul medical, poate că paznicul i-a şi salvat viaţa pacientului că nu avea voie să mănânce pizza, că era după operaţie,” spune Calin Tiu, managerul spitalului.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru purtare abuzivă. La rândul său, vizitatorul vrea să-l dea pe paznic în judecată.

Un incident asemănător a avut loc la Spitalul de Urgență Craiova unde, o tânără de 19 ani care venise în vizită la un pacient a fost agresată de un agent de pază, conform Securityportal.ro.

 

 

 

Share With: