HomeStiriSecuritate FizicaUn vas de toaletă din aur a fost furat de la o expoziție de artă
Un vas de toaletă din aur a fost furat de la o expoziție de artă

Un vas de toaletă din aur a fost furat de la o expoziție de artă

Un vas de toaletă din aur a fost furat de la o expoziție de artăUn vas de toaletă din aur, evaluat la 1 milion de lire sterline, a fost furat de la o expoziție de artă organizată în Palatul Blenheim.

O toaletă din aur intitulată „America” și realizată de artistul Maurizio Cattelan a fost instalată în cadrul unei expoziții la Palatul Blenheim, săptămâna trecută, conform unui raport al poliției publicat pe 14 septembrie și citat de cnet.com.

Palatul Blenheim a confirmat furtul într-o postare pe Twitter de pe 14 septembrie.

Toaleta era funcțională și făcută din aur solid de 18 carate, estimată la peste un milion de dolari. Era o piesă de artă interactivă pe care vizitatorii o putea folosi. Deoarece toaleta era conectată la instalațiile sanitare, când a fost furată a cauzat pagube semnificative și inundație, conform raportului poliției din Thames Valley.

Un bărbat de 66 de ani a fost deja arestat în legătură cu acest incident și rămâne în arestul poliției, dar toaleta nu a fost încă recuperată.

Palatul Blenheim este locul de naștere al lui Winston Churchil. Toaleta realizată de artistul italian Maurizio Cattelan face parte dintr-o expoziție care s-a deschis vinerea trecută. Toaleta mai fusese expusă și la Muzeul Guggenheim din New York în 2016, când 100.000 de persoane au stat la coadă pentru a o folosi, conform dailymail.co.uk.

Însă toaleta, evaluată la 5 milioane de dolari, a fost furată la primele ore ale dimineții de sâmbătă. Artistul a apărat sistemul de securitate sofisticat al palatului și a insistat că opera de artă era asigurată.

Domnul Hare, care conduce Palatul Blenheim a confirmat că acesta are un sistem de securitate sofisticat, dar acesta nu i-a putut opri pe hoți.

Surse din apropierea palatului au spus că gruparea de hoți a folosit un vehicul greu, despre care se crede că avea tracțiune 4×4, pentru a trece de poarta  uriașă de metal și să ajungă la clădire. Câteva geamuri sparte la ferestre sugerează un posibil punct de intrare, dar poliția a refuzat să comenteze. Însă modul în care hoții au luat toaleta rămâne un mister.

Se crede că hoții ar fi studiat palatul pe internet sau făcând niște vizite pentru a se familiariza cu locul. Se presupune că acești au luat toaleta doar pentru a o topi și a obține bani de pe urma aurului deoarece o toaletă din aur nu este ușor de ascuns pentru mult timp.

Share With: