Un tehnician de sisteme de securitate din Franța a murit după ce a făcut sex in timpul unei călătorii în interes de serviciu, iar compania la care era angajat este răspunzătoare.
O companie franceză a fost găsită responsabilă pentru moartea unui angajat care a făcut stop cardiac ca urmare a unei partide de sex în timpul unei călătorii în interes de serviciu. O instanță din Paris a stabilit că moartea sa a fost un accident de muncă și că familia are dreptul la despăgubiri, scrie bbc.com.
Firma a adus ca argument faptul că bărbatul nu își îndeplinea atribuțiile de serviciu în momentul în care a mers împreună cu o femeie necunoscută în camera ei de hotel. Dar conform legilor franceze, un angajator este responsabil pentru orice accident are loc în timpul unei călătorii în interes de serviciu, a spus judecătorul.
Compania la care lucra bărbatul a contestat decizia furnizorului de asigurări medicale care decisese că moartea a fost un accident de muncă. Compania de asigurări a insistat că activitățile sexuale sunt ceva normal, ca a face un duș și a mânca.
Bărbatul, care fusese identificat în documentele curții de apel doar sub numele de Xavier, călătorea în 2013 spre regiunea Loret din centrul Franței ca tehnician de securitate pentru compania de inginerie a căilor ferate, TSO. Într-o seară, după muncă, a făcut sex cu o femeie la ea acasă înainte de a se întoarce la hotel. Mai apoi a murit de atac de cord care ar fi avut legătură cu acea întâlnire, scrie nytimes.com.
Legile franceze consideră accident de muncă orice accident care are loc în timpul unei călătorii în interes de serviciu, chiar dacă activitatea nu are o legătură apropiată cu misiunea angajatului. Curtea din Paris a spus că legea protejează angajații în activitățile de zi cu zi pe toată durata unei astfel de călătorii. Fac excepție cazurile în care angajatul și-a întrerup activitățile de business planificate. Descoperind că TSO nu a putut oferi un orar care să dovedească că bărbatul trebuia să lucreze în acel moment, curtea a decis să susțină acordarea despăgubirilor.
Conform avocatului Aurélien Boulanger, angajat al firmei de avocatură Gideo, o firmă internațională din Paris, decizia curții nu este complet surprinzătoare. Boulanger a declarat că a existat un caz în care un bărbat care a fost înțepat de o viespe în timp ce conducea a fost considerat accident de muncă.
Odată ce s-a stabilit că accidentul a avut loc la locul de muncă sau în timpul petrecut într-o călătorie în interes de serviciu depinde de angajator să dovedească că evenimentul nu a avut nimic de-a face cu munca, ceea ce ar fi foarte dificil, a mai spus el.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…