HomeStiriSecuritate FizicaUn șofer român, în stare de ebrietate, a furat un TIR cu televizoare
Un șofer român, în stare de ebrietate, a furat un TIR cu televizoare

Un șofer român, în stare de ebrietate, a furat un TIR cu televizoare

Un șofer român, în stare de ebrietate, a furat un TIR cu televizoare Un cetățean român stabilit în Spania, pierduse bani la păcănele şi a băut după care a sustras un TIR plin cu televizoare de la firma la care lucra.

Șoferul român stabilit de câţiva ani în Spania pierduse bani la păcănele şi, furios, a urcat la volanul unui TIR al firmei la care lucra, în localitatea Paterna din regiunea spaniolă Valencoa. Nu e clar cum a reuşit să îl convingă pe agentul de pază de la baza auto să îl lase să plece, dar în final a plecat cu o încărcătură de 4.000 de televizoare noi în autovehicul, estimate la aproape un sfert de milion de euro, potrivit Midi Libre, citat de libertatea.ro.

Acesta, supărat că a pierdut la păcănele,a băut și a condus beat peste 600 de kilometri până în Franța.

Deşi băuse, a condus aproape 650 de kilometri. A trecut graniţa în Franţa şi a ajuns până în localitatea Beziers. Aici a oprit la o benzinărie, pe autostrada A9, şi le-a propus angajaţilor să le dea un televizor în schimbul unui plin cu carburant. Uimiţi de propunere, aceştia au sunat la poliţie, scrie emaramures.ro.

Românul a fost arestat rapid de autorităţile franceze, cărora le-a spus că nu voia să fure şi întâmplător a luat un TIR plin cu televizoare, crezând că e de fapt un camion gol. Magistraţii au stabilit însă că omul are cazier, tot pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, dar şi pentru trafic cu ţigări.

În final, românul a fost condamnat la un an de închisoare cu executare, interdicţia de a conduce orice vehicul timp de un an şi 100 de euro amendă.

Recnt, în luna februarie, doi cetățeni români, un șofer de TIR și complicele său, au fost condamnați în Franța pentru că au încercat să fure o semiremorcă plină cu produse cosmetice, în valoare de 410.000 de euro, conform securityportal.ro.

Cei doi au pus la cale un plan aparent simplu, prin care să fure o semiremorcă întreagă plină cu cosmetice dintr-un depozit de marfă Polley Transmarkt, în nordul Franţei. Șoferul unui cap tractor și complicele său, au intrat pe 10 februarie cu camionul în parcare, au cuplat semiremorca, iar şoferul a fost pus să aştepte. După trei ore, complicele s-a întors cu două plăcuţe de înmatriculare, le-a montat pe semiremorcă şi cei doi au ajuns la poarta depozitului.

În momentul în care camionul românilor a ajuns la punctul de control de la ieşire din curtea depozitului, agentul de pază a descoperit că nu avea numerele de înmatriculare de pe semiremorcă pe lista ieşirilor din aceea zi. Ce nu ştiau românii era faptul că procedura de ieşire din curtea depozitului se schimbase, după ce cu 8 zile mai devreme, pe 2 februarie, fusese furată o semiremorcă încărcată cu marfă în valoare de 110.000 de euro.

Șofer de TIR și complicele său au fost condamnați la un an de închisoare, respectiv un an și două luni. Procesul celor doi a avut loc vineri, 15 februarie, la 5 zile tentativa de jaf.

Share With: