HomeStiriSecuritate FizicaUn hoț de la o casă de pariuri s-a dat drept victima unei tâlhării
Încă un hoț care s-a dat drept victima unei tâlhării

Un hoț de la o casă de pariuri s-a dat drept victima unei tâlhării

Încă un hoț care s-a dat drept victima unei tâlhăriiPolițiștii Capitalei au reținut un tânăr, angajat la o casă de pariuri sportive, care și-a însușit bani din gestiune și a declarat polițiștilor că a fost tâlhărit.

La data de 18 septembrie 2019, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au reţinut un angajat de la o casă de pariuri după ce acesta şi-ar fi însuşit o sumă de bani, iar ca să ascundă acest lucru a declarat la poliţie că a fost tâlhărit, menționează DGPMB.

Ieri, 18 septembrie 2019, poliţişti din cadrul Secţiei 3 Poliţie au fost sesizaţi  cu privire la faptul că, în jurul orei 11.00, un tânăr de 19 ani, angajat al unei case de pariuri,  în timp ce se afla pe o stradă din sectorul 1, ar fi fost ameninţat cu un obiect înţepător, tăietor şi contondent, de către două persoane necunoscute şi deposedat de suma de 9.000 lei,  bani  pe care îi ridicase din casierie pentru a-i depune la bancă.

În urma cercetărilor şi investigaţiilor desfăşurate, s-a stabilit că, înainte de sesizarea poliţiştilor,  tânărul ar fi introdus într-o cușetă de bagaje din incinta unui hipermarket, o sumă de bani, împreună cu alte bunuri reclamate sustrase.

Astfel, în cușeta respectivă a fost găsită suma de 5.000 de lei, care a fost restituită reprezentantului casei de pariuri.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de inducerea în eroare a organelor judiciare și delapidare,  cu bărbatul  în stare de reţinere, urmând a fi prezentat magistraţilor.

Poliția Capitalei precizează că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Un jaf asemănător a avut loc în luna februarie în Galați. Atunci, un angajat de la o firmă de curierat, și-a înscenat un jaf, dar a fost prins de polițiști în urma verificării înregistrărilor unei camere video, conform securityportal.ro.

Bărbatul de 32 de ani a sesizat Poliția cu privire la faptul că, în timp ce se afla în fața unui bloc, ar fi fost deposedat, prin violență, de o borsetă în care avea o sumă de bani și un aparat de taxat electronic.

A fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie, dar în urma verificărilor și investigațiilor făcute, polițiștii au constatat că presupusa victimă ar fi înscenat tâlhăria, însușindu-și suma de 9.500 de lei, precum și aparatura electronică aparținând firmei la care era angajat.

Share With: