HomeStiriSecuritate FizicaUn furt neobișnuit: Hoții au furat un bonsai a căror valoare depășește o mie de dolari

Un furt neobișnuit: Hoții au furat un bonsai a căror valoare depășește o mie de dolari

Un hoț a furat șapte bonsai a căror valoare se apropie de 13 milioane de yeni (118.000 de dolari) dintr-o grădină din prefectura Saitama din apropiere de Tokyo.

Printre bonsaii furați era și unul care avea 400 de ani care urma să fie prezentat într-o competiție de frumusețe luna aceasta, scrie cnn.com.

Acesta valora de unul singur peste 10 milioane de yeni (90.000 de dolari), conform lui Fuyumi Iimura, soția maestrului care se ocupă de creșterea bonsailor. Ea a mai spus că pierderea lor este și una sentimentală deoarece îi tratează ca pe proprii copiii.

Iimura a mai precizat că furtul, comis în mai multe nopți luna trecută, a fost realizat de profesioniști care au identificat cei mai valoroși copaci care se aflau într-un parc cu o întindere de aproximativ 5.000 de hectare în care se aflau aproximativ 3.000 de bonsai.

“Sunt comoara familiei noastre, nu i-aş fi vândut niciodată, nici pentru 10 milioane de yeni (80.000 de euro)”, a declarat pentru AFP Seiji Iimura, specialist în bonsai care deţine o grădină în Kawaguchi, prefectura Saitama, la periferia Tokyo. El provine dintr-o familie cu o tradiţie de cinci generaţii în arta cultivării acestor arbori miniaturali, relatează Agerpres.

“Bineînţeles că îl dispreţuiesc pe cel care i-a furat, dat vreau să-i spun ‘stropeşte-i, te rog, îngrijeşte-i'”, a continuat Iimura.

“Aş fi foarte trist dacă se usucă”, a scris, de asemenea, pe Facebook, soţia grădinarului, Fuyumi, întrucât bonsaii aceştia au fost crescuţi ”ca şi copiii noştri”, a adăugat femeia.

Share With: