HomeStiriSecuritate FizicaUn deținut a evadat, evitând toate măsurile de pază menite să îl oprească
inchisori

Un deținut a evadat, evitând toate măsurile de pază menite să îl oprească

inchisoriUn deținut a evadat, joi dimineața, de la Jilava și nu a putut fi oprit din evadare de nimic: gloanțe, de agenți și de câini de pază.

Deţinutul care a evadat joi dimineață de la Jilava nu a putut fi oprit, deşi s-a făcut uz de armă, a fost oprit de un echipaj de poliție și chiar a fost atacat de câinii de pază dintr-un depozit de fier vechi în care a încercat să se ascundă, scrie stirileprotv.ro.

Administraţia Penitenciarelor a anunţat doar că bărbatul a sărit gardul de la Jilava când venea de la muncă, unde fusese trimis, în afară puşcăriei, el fiind deţinut în sistem semi-deschis, deci mai relaxat.

Detaliile evadării, vin însă din partea sindicaliştilor care adăugă o mulţime de amănunte. Deţinutul a sărit mai multe garduri de la Jilava, timp în care un gardian l-a văzut, a tras foc de avertisment, apoi a tras asupra lui.

Nu l-a oprit glonţul ci o patrulă de poliţie, aflată întâmplător în zonă. Poliţiştii l-au legitimat pentru că li s-a părut suspect.

Deoarece deţinutul nu s-a putut legitima, spun sindicaliştii, a fugit şi a fost urmărit de poliţişti până a sărit în curtea unui depozit de fier vechi, unde a fost atacat de câinii de pază şi a fost rănit. Acolo, bărbatul şi-ar fi lăsat o geacă de culoare maron, cu urme de sânge, precizează Mediafax.

În urmărire, poliţiştii au fost atacaţi de aceiaşi câini şi au fost duşi la spital, iar deţinutul a scăpat.

„Inexplicabil conducerea ANP a dispus ca pana la ora 7 sa nu fie informat publicul si celelalte autoritati referitor la evadare, in prezent efectuandu-se scotociri si actiuni informative”, precizează Federaţia Sindicatelor din Administratia Naţională a Penitenciarelor (FSANP).

Poliția Ilfov a anunțat că evadatul Valeriu Constantin Azamfirei, este din comun Dichiseni, sat Satnoeni, str. Libertății nr. 19, județul Călărați. Deținutul a fugit din pușcărie, miercuri seara, scrie evz.ro.

Despre incident, polițiștii din Măgurele au fost sesizati telefonic de către Penitenciarul Jilava, în jurul orelor 23:55. Polițiștii ilfoveni s-au deplasat la fața locului unde au constatat că deținutul nu a mai revenit în blocul de detenție, iar până în momentul în care i-a fost observată lipsa a reușit să escaladeze atât gardurile interioare cât și gardul exterior al penitenciarului Jilava, paralel cu Centura Bucureștiului.

Polițiștii transmit că au efectuat căutări în zona câmpului din proximitatea penitenciarului precum și în toate zonele adiacente pentru depistarea și prinderea evadatului, au instituit filtre în zonele aglomerate precum și în zona de proximitate a locului evadării.

Reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor au transmis că bărbatul, condamnat definitiv la o sentință de 10 ani de închisoare pentru tâlhărie din care executase deja cinci ani, a fost prins de către agenții de la Inspectoratul de Poliție Călărași într-un parc din oraș, în jurul orei 03.30, relatează hotnews.ro.

Deținutul nu a opus rezistență și a fost dus la Penitenciarul Slobozia, de unde urmează să fie transferat, în cursul zilei de duminică, la Penitenciarul Jilava, pentru a-și ispăși restul pedepsei.

Deținutul este condamnat la 10 ani pentru tâlhărie, dar, înainte de evadare, executa pedeapsa în regim semideschis. Bărbatul va primi, cel mai probabil, o pedeapsă pentru evadare, care nu se contopește cu cea actuală, el mai având un an până la posibilitatea cererii eliberării condiționate.

Share With: