HomeStiriSecuritate FizicaUn angajat al scos pe ascuns aur în valoare de 165.000 de dolari
un-angajat-al-scos-pe-ascuns-aur-in-valoare-de-165-000-de-dolari

Un angajat al scos pe ascuns aur în valoare de 165.000 de dolari

un-angajat-al-scos-pe-ascuns-aur-in-valoare-de-165-000-de-dolariUn fost angajat al Royal Canadian Mint a fost găsit vinovat de furt de aur în valoare de 165.000 de dolari.

Royal Canadian Mint este o companie care bate monede de circulație internațională și medalii pentru diverse evenimente, conform site-ului oficial al companiei.

Leston Lawrence este un angajat care lucra în sediul din Sussex Drive, Ottawa. El declansat scaner-ul de securitate nu mai putin de 28 de ori in perioada decembrie 2014 si martie 2015, dar cum nici al doilea control, cu dispozitive portabile de detectare a metalelor nu a functionat, el a putut sa plece cu aurul, ascuns “intr-un loc intunecat”, scrie stirileprotv.ro.

Dispozitivele de control portabile nu sunt atat de eficiente precum scanerele de securitate. Totusi, desi nu exista nicio doveda incriminatorie, care sa dovedeasca ca Lawrence ar fi furat aurul, el a fost gasit vinovat de furtul a 22 de monede in valoare de 165.000 de dolari, dupa ce a vandut 18 dintre ele catre Ottawa Gold Buyers.

Expertii au analizat acele monede si au observat ca puritatea aurului coincidea cu cea de la monetarie si aveau si acelasi diametru.

În dulapul său au fost găsite mănuși din latex și Vaseline (un produs distilat din petrol care are o consistență gelationoasă), precizează mirror.co.uk.

Lawrence a devenit suspect când a încasat două cecuri de la Ottawa Gold Buyers de la banca RBC Bank, spunând casierului că banii proveneu din „pepite de aur”.

Banca a contactat poliția după ce casierul și-a dat seama că Lawrence este angajat al companiei Royal Canadian Mint.

Lawrence trebuia să testeze puritatea aurului prin scoaterea unei mici cantități din aurul topit din recipient și lăsarea lui să se racească, iar apoi adăugarea bucăților răcite înapoi în recipient. Judecătorul a spus că angajatul a avut clar oportunitatea de a fura aurul pentru că deseori lucra singur și camerele de securitate nu l-ar fi prins punând-și bucăți de aur în buzunare.

 

 

 

Share With: