HomeStiriSecuritate FizicaUn agent de securitate a condus o operațiune de furt din aparatele de plată pentru parcare

Un agent de securitate a condus o operațiune de furt din aparatele de plată pentru parcare

Un agent de securitate, din Marea Britanie, împreună cu soția sa au reușit să fure peste 200.000 de lire sterline de la un spital NHS, scoțând banii din aparatele de plată pentru locurile de parcare.

Un agent de securitate, în vârstă de 52 de ani, a sustras bani din aparatele de plată pentru locurile de parcare pe care trebuia să le păzească. Împreună cu soția sa, care este asistentă medicală, ar fi folosit banii furați pentru a cumpăra un ATV, bijuterii și electrocasnice scumpe, conform dailymail.co.uk.

Timp de mai multe luni, agentul de securitate i colegii săi de la firma de securitate privată angajată de spitalul Wythenshawe din Manchester au furat până la 39.000 de lire sterline lunar, prejudiciul total depășind 200.000 de lire sterline.

Totul a durat 7 luni, iar adevărul s-a aflat în momentul în care un student al Universității din Manchester i-a dat de gol. Firas Armosh a obținut un loc de muncă temporar și a ajutat echipa de agenții de securitate în golirea aparatelor care colectau plata pentru parcare, scrie telegraph.co.uk.

Polițiștii l-au arestat pe agent și pe doi dintre colegii săi la cabina de securitate a spitalului. Polițiștii le-au percheziționat și casele și au găsit mari cantități de monede ascunse în valize și sticle mari.

Asupra agentului de securitate care coordona furtul au fost găsite 4.821,34 lire sterline într-o cutie roșie pentru unelte pe care o avea în sufragerie sub televizor. În urma cercetărilor s-a descoperit că furase 43.681,82 lire sterline. 1.168,82 de lire sterline au fost recuperate, banii fiind ascunși în mașină. Soția sa depusese 15.996,45 de lire sterline în patru conturi bancare pe numele său.

Managerul spitalului a declarat că cele 207.412 lire sterline ar fi putut fi folosite pentru a plăti șase asistente calificate timp de un an.

Agentul de pază și-a recunoscut fapta și a fost condamnat la închisoare pe 3 ani, iar soția sa la opt luni de închisoare cu suspendare.

Share With: