HomeStiriSecuritate FizicaUn agent de pază contestă decizia de a fi dat afară pentru că a dormit în pauza de masă
un-agent-de-paza-contesta-decizia-de-a-fi-dat-afara-pentru-ca-a-dormit-in-pauza-de-masa

Un agent de pază contestă decizia de a fi dat afară pentru că a dormit în pauza de masă

un-agent-de-paza-contesta-decizia-de-a-fi-dat-afara-pentru-ca-a-dormit-in-pauza-de-masaUn agent de securitate, angajat al unei firme private din Statele Unite, a dat în judecată compania care l-a concediat pe motiv că a dormit în pauza de masă.

Audie Delacruz, în vârstă de 46, a dat în judecată Allied Universal Security Services, acuzând firma că i-a încheiat contractul din cauza dizabilității sale – sindrom de apnee în somn, scrie securityinfowatch.com.

În cadrul procesului, agentul spune că șefii săi l-au acuzat că moțăie la locul de muncă și că creează o imagine negativă companiei oriunde este trimis.

Delacruz spune că șefii se îșeală că el moțăie în timpul serviciului. El a declarat că l-au surprins dormind doar într-un vestiar în timpul pauzei de prânz. Avocatul agentului de securitate spune că persoanele care suferă de sindrom de apnee în somn sunt persoane cu o dizabilitate bine-cunoscută și sunt protejate. Bărbatul a profitat de o pauză pentru a se odihni și pentru a-și reîncărca energia. În loc să îl protejeze, compania la care lucra l-a concediat și l-a umilit.

Delacruz lucra ca agent de securitate de 25 de ani, iar aproape zece ani a lucrat pentru compania care l-a concediat. Munca sa includea păzirea postului, verificarea vizitatorilor sau a coleturilor suspecte, scrie  nydailynews.com.

În 2013 a adus o adeverință medicală care atestă că suferă de sindrom de apnee în somn și care explică cum se manifestă aceasta. Dar pe 21 iulie 2017, a fost găsint odihnindu-se în timpul pauzei de masă într-un vestiar. În plângerea adresată de agentul de securitate se precizează că compania la care a lucrat nu are reguli care să interzică somnul în timpul pauzei. Cu toate acestea, șefii săi l-au acuzat că nu este atent în munca pe care o face.

Bărbatul nu a primit avertisment pentru că a dormit în timpul pauzei de masă, dar tot a fost dat afară pe 26 iulie. El este dezamăgit că firma pentru care lucra nu i-a protejat dreptul de a nu fi dat afară din cauza dizabilității sale. După aceea, nu a reușit să își mai găsească un loc de muncă.

Sindromul de apnee în somn este o întrerupere temporară a respiraţiei în timpul somnului. Pacienţii care suferă de apnee în somn se simt adesea extrem de obosiţi şi somnolenţi în timpul zilei iar capacitatea lor de concentrare şi performanţa diurnă suferă drastic.

 

 

 

Share With: