HomeStiriSecuritate FizicaUn agent de pază al unui spital a agresat o tânără venită în vizită la un pacient
un-agent-de-paza-al-unui-spital-a-agresat-o-tanara-venita-in-vizita-la-un-pacient

Un agent de pază al unui spital a agresat o tânără venită în vizită la un pacient

un-agent-de-paza-al-unui-spital-a-agresat-o-tanara-venita-in-vizita-la-un-pacientO tânără de 19 ani care a venit în vizită la un pacient internat la Spitalul de Urgență Craiova a fost agresată de un agent de pază.

Maria, o tânără de 19 ani din Craiova, a fost împinsă și lovită de unul dintre agenții de pază angajați de Spitalul de Urgență Craiova, scrie jurnalulolteniei.ro.

Am intrat în spital pe la Poarta 2. Erau foarte mulți oameni acolo și eu le-am explicat de ce vreau să intru și nu m-au lăsat, m-au băgat undeva jos cu multe persoane și apoi m-au chemat la ei și mi-au făcut semn să urc. Am urcat eu cu încă câteva persoane. Am urcat până la etajul 4. Am rămas pe hol și așteptam să vină asistentul să îmi spună ce trebuie să fac. Între timp au venit băieții respectivi, care și ei erau jos când mi s-a făcut semn să urc. Mi-au zis să cobor, că nu înțeleg, că îmi bat joc de ei. Dânsul m-a tot împins și l-am întrebat de ce mă atinge și s-a enervat. La un moment dat am simțit ceva peste față, nu știu sigur dacă m-a lovit cu palma. Mi-am luat telefonul și am început să filmez. A început să îmi dea peste mână și m-a înjurat. În acest timp ceilalți râdeau”, a declarat Maria Udrea pentru jurnalulolteniei.ro.

După incident fata a mers la agentul „care răspundea” de ceilalți și i-a spus ce s-a întâmplat: „Mi-a spus că își cere el scuze pentru ce s-a întâmplat și că o să îi facă o mustrare”.

Maria a mers de atunci la Secția 2 Poliție și inițial, afirmă ea, i s-a spus că poate depune plângere dar că totul s-ar putea întoarce împotriva ei întrucât nu ar avea voie să filmeze în spital.

Reprezentanții Spitalului Județean Craiova susțin că paznicul a dat dovadă de un comportament inacceptabil și că vor cere firmei de pază, la care bărbatul este angajat, să ia măsuri împotriva acestuia, scrie libertatea.ro.

Rolul agentului de pază este de a coordona accesul aparținătorilor în spital, de a-l permite, ori de a-l opri. Acestă coordonare trebuie făcută conform fișei postului, într-un mod civilizat și legal. Din imagini se observă cu ușurință că agentul de pază nu a acționat conform regulamentului intern și nici legislației arătând un comportament agresiv fizic și verbal față de aparținătoare. Acest comportament nu poate fi justificat în niciun fel. Nu agreem acest comportament. Spitalul va solicita lămuriri agentului de pază implicat în acest incident și de asemenea firmei de pază și se vor lua măsuri în consecință”, a declarat dr. Cristiana Geormăneanu, purtător de cuvânt al SJU Craiova.

 

Share With: