HomeStiriSecuritate FizicaUn agent de pază a ales închisoarea în locul muncii în folosul comunității

Un agent de pază a ales închisoarea în locul muncii în folosul comunității

Un agent de pază, trimis în judecată pentru purtare abuzivă, a refuzat propunerea judecătorului de a face muncă în folosul comunităţii.

Judecat pentru purtare abuzivă alături de un coleg de muncă, un agent de pază din Timișoara a refuzat propunerea judecătorului de la Curtea de Apel Timişoara de a face muncă în folosul comunităţii pentru a scăpa de închisoare, scrie observator.tv.

Drept urmare, agentul de pază a fost condamnat la închisoare cu executare, în timp ce colegul său a acceptat propunerea judecătorului şi a fost condamnat la închisoare cu suspendare.

În luna iunie a anului 2014, agentul de pază, împreună cu un coleg, au fost solicitaţi să intervină la un fast-food de lângă Catedrala Mitropolitană pentru un client care făcea scandal. La faţa locului a intervenit şi Poliţia Locală care l-a amendat tânărul care se certa cu angajaţii localului. Ulterior, după ce poliţiştii au părăsit zona, tânărul a fost agresat de agenţii de pază şi a avut nevoie de 70 de zile de îngrijiri medicale.

Drept urmare, el a depus plângere împotriva agenţilor de pază, aceştia fiind ulterior cercetaţi şi trimişi în judecată.

Victima celor doi agenți de pază a avut o altercaţie cu personalul angajat în cadrul unui magazin fast food, în noaptea de cinci spre şase iunie 2014, în jurul orei 2.00. Pe acest fond a fost sesizată firma de pază, iar la faţa locului au ajuns trei agenţi de pază şi un echipaj al Poliţiei Locale, care l-a şi amendat pe bărbat pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice, scrie adevarul.ro.

Bărbatul s-a mai calmat şi a mers la cele două angajate fast-food-ului să îşi ceară scuze. În acel moment, la faţa locului s-au întors doi agenţi BGS, care l-au luat pe bărbat cu forţa şi l-au urcat în taxi, lovindu-l cu pumnii şi picioarele.

Unul dintre agenții de pază a primit un an cu suspendare, iar celălalt un an de închisoare cu executare.

Judecătorul a avut în vedere faptul că unul dintre agenți „deşi s-a prezentat în instanţă, şi-a manifestat expres dezacordul de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii”. Sentinţa finală în acest dosar o vor emite judecătorii Curţii de Apel Timişoara, unde procesul este pe rol.

Share With: