HomeStiriSecuritate FizicaUn aeroport din SUA vrea să permită accesul vizitatorilor dincolo de punctele de securitate
trei-aeroporturi-din-marea-briatanie-au-eliminat-scanarile-de-securitate

Un aeroport din SUA vrea să permită accesul vizitatorilor dincolo de punctele de securitate

noi-masuri-de-securitate-pe-aeroporturi-pentru-pasagerii-care-merg-in-suaAeroportul internațional Seattle-Tacoma din Statele Unite va lansa un proiect pilot prin care să le fie permis accesul vizitatorilor fără bilet dincolo de punctele de verificare a securității.

În alte vremuri, oamenii puteau să treacă de porțile de îmbarcare ale aeroporturilor pentru a-i petrece pe cei dragi sau pentru a fi acolo să îi îmbrățișeze imediat ce au ieșit de pe aeroport, relatează usatoday.com.

În Statele Unite, asta era posibil până la producerea atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001.

În 2017, Aeroportul Internațional Pittsburgh a introdus programul MyPITpass, care permite vizitatorilor fără bilet să obțină un permis valabil o zi pentru a trece prin punctele de verificare a securității și pentru a accesa zonele sigure ale aeroportului.

Aeroportul Internațional Seattle-Tacoma (denumit pe scurt SeaTac) a implementat SEA Visitor Pass, un program pilot care permite accesul publicului dincolo de punctele de securitate ale aeroportului. Dacă totul decurge cum trebuie, ar putea fi extins pe durata unui an întreg.

Programul de vizitare al aeroportului va permite persoanelor fără bilet de avion să ajungă în zona porților de îmbarcare numai după ce trec prin procedurile controlului de securitate, conform foxnews.com.

În timpul testării proiectului, programul va permite accesul a doar 50 de vizitatori pe zi. Înregistrarea vizitatorilor se va face online până la ora locală 13.30 cu o zi înainte de vizită. Dacă TSA (autoritatea care asigură securitatea pe aeroporturile din SUA) trimite un e-mail de confirmare, cel care vrea să viziteze aeroportul poate ridica a doua zi un permis din aeroport. Înregistrarea online nu garantează că persoana va primi un permis de vizitare, de aceea aceasta trebuie făcută din timp.

Vizitatorii cu permis vor trebui să aibă la ei un act de identitate cu fotografie și să treacă prin aceleași mecanisme de verificare ca pasagerii care au bilet. Permisul de vizitare încurajează vizitatorii să facă cumpărături și să mănânce în aeroport.

Programul pilot a început pe 9 noiembrie și se va încheia pe 14 decembrie. Principalul motiv al lansării acestei inițiative este de a permite oamenilor să îi surprindă pe cei dragi care se întorc cu avionul.

Share With: