[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Securitate Fizica

Tentativă de tâlhărie: Vânzătoarea unui magazin de bijuterii din centrul Capitalei a fost atacată cu electroșocuri

Un bărbat în vârstă de 73 de ani din Bucureşti a fost reținut de polițiști după ce a încercat să jefuiască un magazin de bijuterii din centrul Capitalei folosind un aparat cu electroșocuri.

Un bărbat în vârstă de 73 de ani din Bucureşti a fost prins de poliţişti miercuri, după ce a atacat cu un aparat cu electroşocuri o vânzătoare dintr-un magazin de bijuterii de pe strada I.C. Brătianu, el fiind acuzat de tâlhărie, anunţă Poliţia Capitalei, citată de Agerpres.

“Scena a fost văzută pe monitor de către patron, care a intervenit. Şi acesta, şi femeia au reuşit să activeze butonul de panică. Patronul magazinului l-a imobilizat pe bărbat, la adresă ajungând în scurt timp firma de pază şi poliţiştii Secţiei 10, care au declanşat cercetările”, a precizat sursa citată.

Bărbatul a intrat calm în magazin, pozând într-un turist străin. S-a prefăcut că nu ştie româneşte şi i-a înmânat vânzătoarei un bilet scris la calculator, pe care scria: „Caut pentru nepoata mea o pereche de cercei, de 14 sau 18 carate, eventual cu briliant sau cristal, care să semene cu modelul care urmează să-l prezint“, scrie adevarul.ro.

Vânzătoarea a început să etaleze pe tejghea mai multe modele de bijuterii pentru a i le arăta. În momentul în care femeia era întoarsă cu spatele, septuagenarul a scos din buzunar un aparat cu electroşocuri şi a atacat-o.

Bărbatul şi-a plănuit, se pare, fapta, întrucât vânzătoarea susţine că înainte cu o zi a venit în magazin să studieze aceste bijuterii expuse în vitrină. A revenit ziua următoare deghizat cu o barbă falsă, o pălărie mare neagră şi ochelari cu rame negre late, scrie stirileprotv.ro.

Ce nu a luat în calcul hoţul a fost faptul că proprietarul magazinului a văzut tentativa de jaf pe camera de supraveghere şi a chemat în ajutor poliţia locală.

Cu surprindere, poliţiştii au aflat că bărbatul este arhitect cu vechime, în prezent pensionar. Omul nu are antecedente penale. Ceea ce l-ar fi îndemnat să comită fapta sunt datoriile la bancă, conform avocatului său.

Suspectul a fost reţinut şi va fi prezentat judecătorilor cu propunere de arestare pentru tentativa de tâlhărie.

 

 

 

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019