HomeStiriSecuritate FizicaSuspecți reținuți în cazul furtului de bani din portbagajul unei mașini
o-macelarie-a-castigat-procesul-intentat-firmei-de-securitate-pentru-un-jaf-care-nu-a-fost-prevenit

Suspecți reținuți în cazul furtului de bani din portbagajul unei mașini

o-macelarie-a-castigat-procesul-intentat-firmei-de-securitate-pentru-un-jaf-care-nu-a-fost-prevenitPolițiștii au reținut doi din trei suspecți bănuiți de furtul unei genți cu bani din portbagajul mașinii unui administrator al unei case de schimb valutar din Suceava, săptămâna trecută.

Jaful a avut loc joi dimineață într-o parcare din spatele complexului comercial de pe Mărășești, municipiul Suceava. Un valutist a fost jefuit în parcare, după ce hoții au reușit să fure din mașina acestuia o sumă mare de bani. Hoții au fost văzuți de câțiva martori în timp ce acționau cu ranga la portbagajul mașinii, iar în momentul în care oamenii au încercat să pună mâna pe ei, aceștia au fugit cu autoturismul, lovind cu acesta o mașină parcată în zonă, conform securityportal.ro.

Administratorul a fost urmărit după ce ar fi ridicat sume de bani de la punctele de schimb. Filmul jafului a putut fi uşor reconstituit de pe camerele de supraveghere montate în zonă. Autovehiculul cu care au acţionat cei trei suspecţi este un autoturism marca Renault Clio de culoare neagră, înmatriculat provizoriu în judeţul Botoşani. Acesta a fost găsit abandonat joi seara, în jurul orei 18.00, la marginea pădurii Zamca din municipiul Suceava, scrie monitorulsv.ro.

Ultimele informaţii apărute în cazul valutistului Vasile Poenaru arată că suma vehiculată iniţial drept pagubă este, în realitate, mai mare. Potrivit unor date, în sacoşa sustrasă din portbagajul autovehiculului marca BMW 520 D erau în jur de 90.000 de euro, 45.000 de lire sterline şi 200.000 de lei, ceea ce înseamnă că prejudiciul total se ridică la aproape 200.000 de euro. Este greu de crezut că din această sumă se va recupera ceva, scrie stiri.botosani.ro.

Doi dintre cei trei suspecţi în cazul furtului au fost reţinuţi de polițiști la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, iar al treilea a fost reţinut în Suceava, scrie adevarul.ro.

Poliţiştii susţin că au probe clare care arată că, pe parcursul anului trecut, cei trei au spart casele unor afacerişti din Suceava şi au furat sume uriaşe de bani şi bunuri.

De fiecare dată hoţii au acţionat la pont. Şi-au urmărit victimele şi au aşteptat, fie să plece de acasă, fie să se îndepărteze de maşină. Suspecţii purtau măşti pentru a nu putea fi identificaţi şi mănuşi chirurgicale, pentru a nu lăsa amprente. Acolo unde casele erau dotate cu camere de supraveghere video, hoţii aveau grijă să întrerupă alimentarea cu energie electrică pentru a le scoate din funcţiune.

Tribunalul Suceava a dispus ieri, 13 martie, arestarea pentru 30 de zile a celor trei suspecţi de furturile comise din casele unor oameni de afaceri. Magistratul de drepturi şi libertăţi care a analizat dosarul a ajuns la concluzia că sunt suficiente probe pentru emiterea mandatelor de arestare, scrie monitorulsv.ro.

În aceste condiţii, hoții au fost arestați preventiv Trebuie spus că soluţia nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Suceava.

Share With: