HomeStiriSecuritate FizicaSucursala unei bănci din Chișinău a fost jefuită noaptea
Sucursala unei bănci din Chișinău a fost jefuită noaptea

Sucursala unei bănci din Chișinău a fost jefuită noaptea

Sucursala unei bănci din Chișinău a fost jefuită noapteaO filială a unei bănci comerciale din Chișinău fost jefuită în noaptea de vineri spre sâmbătă de persoane care au deconectat sucursala de la reţeaua electrică, au distrus sistemul de alarmă și camerele de supraveghere.

O filială a unei bănci comerciale din Chișinău fost jefuită în noaptea de vineri spre sâmbătă. Potrivit poliţiei, câțiva indivizi au pătruns în clădire după ce au deteriorat grilajul din metal de la intrarea din spatele edificiului, scrie canal2.md.

Cazul a avut loc pe strada Ion Creangă, din sectorul Buiucani al Capitalei Republicii Moldova. După ce au ajuns în interior, făptașii ar fi deconectat sistemul de alarmă dar și camerele de supraveghere din interior. Totuși, momentul infracțiunii a fost surprins de camerele de supraveghere din afara clădirii, iar imaginile surprinse de acestea urmează a fi examinate de poliţişti.

„La una din sucursalele „Moldova Agroindbank”, în noaptea de 6 iulie a avut loc o efracţie. Persoane necunoscute au pătruns în incinta acesteia, deconectând sucursala de la reţeaua electrică, distrugând sistemul de alarmă şi deteriorând o parte din camerele video. Banca a sesizat imediat organele de anchetă, care au întreprins toate măsurile operative de rigoare în vederea iniţierii procesului de investigare şi identificare a infractorilor. Daunele suportate urmează a fi evaluate”, se spune în comunicatul succint al băncii, relatează jurnal.md.

Potrivit poliției, Inspectoratul de Poliție Buiucani a fost alertat de către reprezentanții bancii sâmbătă dimineața, în jurul orei 9:25.

Jaful s-a produs în jurul orei 04.00 dimineața, iar cazul a fost depistat abia pe la ora 09.00 de către lucrătorii băncii, scrie radiochisinau.md.

În dimineața zilei de ieri, în jurul orei 9:25, Inspectoratul de Poliție Buiucani a fost alertat de către reprezentanții unei banci că au fost sustrare bunuri. În urma cercetărilor au stabilit că persoane necunoscute, prin deteriorarea gratiilor de protecție a geamurilor, ulterior prin forțarea lor, au pătruns în interiorul băncii și au sustras din conținutul casetelor individuale a depozanților bani si alte bunuri. Camerele de supraveghere si alarma au fost deconectate. Persoanele, care se fac vinovate, riscă până la 12 ani de pușcărie“, se spune în mesajul poliției.

În același timp surse din cadrul Inspectoratului de Poliție Buiucani au menționat pentru TV8 că jaful a fost comis de oameni foarte bine pregătiți, care nu au lăsat urme.

Suma pagubelor s-ar ridica la peste 30 milioane de lei moldovenești, scrie publika.md, citând surse confidenţiale. Potrivit sursei, de la sediul sucursalei băncii de pe strada Ion Creangă ar fi fost furaţi banii şi obiecte din 82 de casete, precizează tvrmoldova.md.

De notat că anterior şi la alte bănci din Moldova au avut loc spargeri de acest fel iar la unele prejudiciul a fost mult mai semnificativ. Totodată deocamdată autorii celui mai mare jaf de acest fel nu au fost pedepsiţi.

Share With: