HomeStiriSecuritate FizicaSuceava: Peste o sută de școli nu au autorizație pentru securitate la incendiu
suceava-peste-o-suta-de-scoli-nu-au-autorizatie-pentru-securitate-la-incendiu

Suceava: Peste o sută de școli nu au autorizație pentru securitate la incendiu

suceava-peste-o-suta-de-scoli-nu-au-autorizatie-pentru-securitate-la-incendiuPeste o sută de școli din județul Suceava nu au obținut încă autorizația de securitate la incendiu, existând 144 de școli care nu aveau autorizația.

102 unități de învățământ nu au reuşit încă să o obţină autorizația de securitate la incendiu, dintr-un total de 144 care au nevoie de autorizaţie, conform legii, scrie monitorulsv.ro.

„Din punctul nostru de vedere nu ne interesează doar documentul în sine, ci să existe şi o protecţie în fapt a copiilor. Mă refer aici să existe o infrastructură potrivită pentru evacuare şi intervenţie în caz de urgenţă, iar personalul didactic să fie instruit, să aibă o primă reacţie care de multe ori este esenţială”, a declarat generalul de brigadă Ion Burlui.

Întrebat dacă ar exista posibilitatea ca vreo unitate de învăţământ să fie închisă din cauza lipsei avizului de securitate la incendiu, Burlui a arătat că legea prevede doar amendarea şi nu sistarea activităţii, ca la agenţii economici.

Inspectorul șef al ISU „Bucovina” Suceava, generalul de brigadă Ion Burlui a arătat că din totalul celor 787 de unități de învățământ din județ, doar 144 au nevoie de autorizație pentru securitate la incendiu, 42 dintre acestea fiind deja autorizate, iar pentru 102 fiind demarate procedurile de intrare în legalitate și sunt în curs de autorizare, scrie obiectivdesuceava.ro.

De menționat este faptul că deținerea autorizației de securitate la incendiu nu exclude riscul producerii unui incendiu, așa cum nici lipsa acestui document administrativ nu maximizează riscul producerii. Acest aspect nu exclude necesitatea obținerii autorizației de securitate la incendiu, ISU Suceava fiind într-o continuă activitate de actualizare și identificare a clădirilor care necesită autorizație de securitate la incendiu și îndrumarea și controlul administratorilor acestora în ceea ce privește securitatea la incendiu.

Share With: