404 Not Found


nginx
Sărbătoarea Paştelui catolic în siguranţă - Security Portal
HomeStiriSecuritate FizicaSărbătoarea Paştelui catolic în siguranţă
politia

Sărbătoarea Paştelui catolic în siguranţă

politiaPeste 5.200 de poliţişti vor acţiona, în medie, zilnic, pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, precum şi pentru prevenirea oricăror fapte antisociale în perioada Sfintelor Sărbători ale Paştelui Catolic.

 

 

În zilele de 30 şi 31 martie 2013, în perioada Sfintelor Sărbători ale Paştelui Catolic, peste 5.200 de poliţişti vor acţiona, în medie, zilnic, pentru îndeplinirea responsabilităţilor necesare asigurării unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică.

Astfel, 3.604 de poliţişti de la ordine publică, 1.063 de poliţişti rutieri şi 610 din alte structuri vor fi la datorie, în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în zonele lăcaşurilor de cult sau de desfăşurare a manifestărilor publice circumscrise acestor sărbători.

De asemenea, reamintim faptul că, în perioada 30 martie a.c.-ora 23.00(ora Ungariei 22.00) -1 aprilie a.c.-ora 23.00 (ora Ungariei 22.00), pe teritoriul Ungariei va fi interzisă circulaţia autovehiculelor destinate transporturilor rutiere de mărfuri cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

 

Poliţia Română vă recomandă!

 

Sărbătoarea Paştelui Catolic constituie un prilej de bucurii şi emoţii. Cu această ocazie, cetăţenii îşi programează atât cumpărături, cât şi deplasări de la domiciliu, în minivacanţe sau vizite la prieteni ori rude.

Pentru ca petrecerea sărbătorilor să fie liniştită şi fericită, Poliţia Română vă recomandă să aveţi în vedere un minim de măsuri de autoprotecţie:

 

La cumpărături:

 

Manifestaţi prudenţă în magazinele aglomerate, supravegheaţi-vă geanta şi nu o plasaţi în coşul de cumpărături de unde poate fi sustrasă cu uşurinţă!

Nu luaţi asupra dvs. sume mari de bani, ci doar necesarul pentru cumpărăturile planificate în acea zi!

Când este posibil, folosiţi cardul pentru cumpărături!

Păstraţi banii în geantă, borsetă sau într-un buzunar inaccesibil şi nu în sacoşa de cumpărături sau în buzunarul de la spatele pantalonilor!

Când sunteţi împins în aglomeraţie, verificaţi-vă imediat buzunarul în care ţineţi bani sau geanta, pentru a fi siguri că nu sunteţi victima unei înscenări a unui hoţ!

Când achitaţi diferite bunuri, nu scoateţi tot teancul de bani, ci numai suma necesară plăţii contravalorii acestora!

 

Obiectele tentante (telefoane mobile, laptop-uri, genţi, pungi de cadouri), lăsate la vedere în maşină, pot reprezenta adevărate „cadouri” pentru hoţi!

 

Dacă plecaţi de acasă:

 

În cazul în care plecaţi de la domiciliu, indiferent de perioada în care lipsiţi, pentru ca revenirea să vă fie lipsită de surprize neplăcute, nu neglijaţi următoarele aspecte:

Rugaţi un vecin de încredere să ţină sub observaţie casa şi să anunţe imediat poliţia dacă observă o persoană suspectă care staţionează fără motiv în faţa uşii sau care încearcă să descuie uşa! Spuneţi numai persoanelor de încredere când plecaţi de acasă pentru mai multe zile!

Închideţi şi asiguraţi la plecare toate uşile şi geamurile casei, uşa de la balcon, geamul de aerisire de la baie!

Obiectele de valoare mare şi volum mic sau banii lichizi vor fi întotdeauna în atenţia infractorilor, deci nu le lăsaţi în locuinţă.

Pentru orice infracţiune la care sunteţi victimă sau martor, apelaţi numărul unic de urgenţă 112!

Share With: