[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Securitate Fizica

Spitalul Județean Brașov va suplimenta personalul de pază după internarea unei asistente lovite de un pacient

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov va suplimenta paza la secţia de primiri urgențe după producerea unui incident, în care, o asistentă a fost lovită un pacient și a necesitat internarea.

O asistentă de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov a fost bătută, în noaptea de sâmbătă spre duminică, de un pacient recalcitrant, care a îmbrâncit-o şi a lovit-o cu capul de pereţi pentru că nu a fost lăsat să plece din unitatea medicală, relatează Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, Cătălin Leonte, a declarat că pacientul recalcitrant a agresat doi angajaţi ai unităţii medicale, iar o asistentă a fost internată după altercaţie. Acesta susţine că angajaţii firmei de pază nu erau în spital în momentul altercaţiei.

”Colegii mei din Urgenţă sunt destul de revoltaţi, nu este primul incident care se întâmplă. Avem formă de pază, dar în momentul respectiv nu era nimeni de la pază, de aici e şi revolta lor, a trebuit să sune cineva”, a mai declarat Cătălin Leonte.

Luni, într-o conferinţă de presă,managerul unităţii sanitare, Daniela Neculoiu, a anunțat că paza de la secția UPU va fi suplimentată cu un post până când se va finaliza noul contract de achiziţii de servicii de pază, relatează hotnews.ro.

„Vom suplimenta un post de pază imediat la UPU, astfel încât să fie doi agenţi de pază. Să sperăm că în această lună se va încheia procedura care este în curs pentru achiziţia de serviciu de pază pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, contractul actual fiind la final. Contractul nou va fi în alte condiţii din punct de vedere tehnic, cu un număr suplimentar de posturi şi alte îmbunătăţiri. În ceea ce priveşte stare de sănătate a colegei noastre agresată în noaptea de sâmbătă spre duminică de un pacient adus la UPU, este în stare stabilă, mult mai bună decât la internare, iar în cursul zilei de azi va fi reevaluată. Nu ştiu exact când va fi externată, medicii vor decide acest lucru”, a declarat managerul spitalului.

Bărbatul de 29 de ani care a agresat asistenta a reuşit să părăsească incinta spitalului, dar la ieşire a fost imobilizat de agentul de pază şi de un ambulanţier. Echipajul de poliţie care a ajuns la faţa locului l-a găsit imobilizat la pământ, ulterior acesta fiind transportat la Spitalul de psihiatrie unde a rămas internat.

Agentul de pază trebuie să asigure paza la intrarea în Unitatea de Primiri Urgențe, dar în momentul producerii agresiunii a ajutat la deschiderea uşii unui ambulanţier care aducea un bolnav la Unitate de Primiri Urgenţe.

 

 

 

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019