HomeStiriSecuritate FizicaSocietăți de pază amendate pentru că foloseau agenți de pază neatestați profesional
societati-de-paza-amendate-pentru-ca-foloseau-agenti-de-paza-neatestati-profesional

Societăți de pază amendate pentru că foloseau agenți de pază neatestați profesional

societati-de-paza-amendate-pentru-ca-foloseau-agenti-de-paza-neatestati-profesionalDouă societăți de pază care asigurau obiective din județul Prahova au fost amendate de polțiști deoarece foloseau agenți de pază neatestați profesional.

În urma controalelor efectuate în vederea respectării prevederilor Legii nr. 333/2003 rep. și ale H.G. nr. 301/2012 modif., polițiștii Serviciului de Ordine Publică — Compartimentul Sisteme de Securitate — au verificat patru obiective și au controlat 190 agenți de securitate. Pentru neregulile constatate, au aplicat cinci sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 15.300 lei, se arată într-un comunicat al IPJ Prahova din 8 iunie 2017, citat de Agerpres.

De exemplu, în urma unui control efectuat la o unitate asigurată cu pază de către o societate din județul Ilfov, s-a constatat faptul că societatea ar fi folosit agenți de pază pentru a asigura ordinea și siguranța, fără a fi calificați, nedeținând atestate profesionale, în consecință societatea de pază a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5000 lei.

Totodată, s-a constatat că societatea ar fi folosit articole de echipament fără a fi inscripționate vizibil, pe partea din spate, cu denumirea și sigla societății, aprobate de O.S.I.M.. A fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 3000 lei.

În urma unui alt control efectuat la o unitate asigurată cu pază de către o societate din București s-a constatat faptul că societatea de pază nu ar fi respectat prevederile legale și regulamentul în angajarea personalului de pază, în sensul că ar fi încadrat și menținut în funcția de agenți de securitate doi bărbați, fără a deține atestat profesional.

Societatea a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 2000 lei.

 

 

 

Share With: