HomeStiriSecuritate FizicaSocietate de pază sancționată pentru că a menținut în funcție un agent cercetat
societate-de-paza-sanctionata-pentru-ca-a-mentinut-in-functie-un-agent-cercetat

Societate de pază sancționată pentru că a menținut în funcție un agent cercetat

societate-de-paza-sanctionata-pentru-ca-a-mentinut-in-functie-un-agent-cercetatO societate de pază a fost sancționată pentru că a menținut în funcție un agent de securitate pentru care s-a dispus măsura controlului judiciar, acesta fiind depistat muncind.

Polițiștii din cadrul structurilor de investigare a criminalității economice, ordine publică, investigații criminale, poliție rutieră și luptătorii Serviciului de Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Satu Mare, sprijiniți de lucrători jandarmi din cadrul I.J.J. Satu Mare, au efectuat în noaptea de 16/17.06.2017 o acțiune pentru prevenirea faptelor antisociale, menținerea unui climat de ordine și siguranță publică precum și sancționarea abaterilor rutiere, conform unui comunicat al IPJ Satu Mare. 

Polițiștii au desfășurat activități cu precădere în zonele discotecilor, barurilor și cluburilor, fiind efectuate controale în societățile de profil.

În contextul verificărilor efectuate, au fost legitimate și verificate în baza de date 82 de persoane, 6 dintre acestea fiind introduse în aplicațiile Imagetrak și AFIS.

Totodată, pentru abaterile constatate au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 8300 lei.

Una dintre sancțiuni , în valoare de 2000 de lei, a fost aplicată în temeiul Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția personalului, unei societăți specializată de pază, întrucât a menținut în funcție și a fost depistat exercitând profesia , un agent de securitate pentru care, în baza unei Ordonanțe emise într-un dosar penal, s-a dispus măsura controlului judiciar cu obligația de a nu profesa până la terminarea afacerilor judiciare.

 

 

 

Share With: