404 Not Found


nginx
Sistemele intergrate – viitorul securității spațiilor largi - Security Portal
[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Securitate Fizica

Sistemele intergrate – viitorul securității spațiilor largi

Securitatea din afara clădirilor necesită o abordare diferită. Încuietorile, alarmele și soluțiile de control acces pentru clădiri au un impact mic în afara lor. De aceea, pe măsură ce tehnologia pentru intruziuni continuă să evolueze, detecția amenințărilor de securitate se îmbunătățește ca urmare a integrării a altor tehnologii în panoul de control al securității

Pentru polițiștii din SUA, camerele video pot fi o unealtă importantă pentru securitatea campusurilor, parcurilor sau clădirilormari. O constantă comună pentru securitatea clădirilor și a spațiilor verzi este nevoia de mai multe nivele de securitate. Nicio soluție singură nu poate să întrunească toate nevoile de securitate.

Informațiile vizuale și audio sunt importante pentru agenții de securitate și pentru polițiști și de aceea supravegherea video este o unealtă de securitate eficientă pentru spațiile verzi, scrie securityportal.ro.

În SUA, stațiile de urgență sunt o altă unealtă de securitate valoroasă. Acestea pot fi recunoscute după lumina albastră puternică din vârful turnului. Prin atingerea unui buton, o persoană aflată în pericol poate vorbi imediat cu un agent de securitate prin intermediul unui interfon. Stația de urgență poate fi integrată cu sisteme de supraveghere video pentru a oferi o vedere mai largă asupra zonei.

Aceste stații sunt create pentru a putea fi ușor de localizat și funcționează 24/7. Agenții știu locația precisă a stației de unde s-a făcut apelul. De asemenea, stațiile au două butoane de apel: unul pentru urgențe și altul pentru cazuri mai puțin grave ca atunci când cineva se rătăcește.

Folosirea aplicațiilor mobile

Există și aplicații pentru telefoanele mobile care să permită agenților care patrulează să răspundă imediat la apelurile de urgență direct de pe telefon. Aplicațiile pot fi folosite și de cei aflați în pericol pentru a-i apela pe agenți, dar dezavantajul este că acestea impun limite. Pot fi folosite doar de cei care s-au încris în baza de date a campusului și pot fi afectate de calitatea semnalului primit de telefon.

 

Camera de supraveghere, o unealta folositoare

Măsuri de securitate suplimetare pentru spațiile din afara clădirilor sunt: tunderea copacilor și tufișurilor pentru a nu permite ascunderea infractorilor, gardurile și porțile împiedică oameni să ajungă în zone cu potențial de pericol.

Camerele video au devenit o parte importantă a strategiei de securitate a campusurilor colegiilor din SUA și este foarte verosimil să rămână așa și în următorii ani. Rata infracțiunilor în campusuri a început să scadă din 2005, dar în 2014 încă erau aproape 50.000 de incidente, aproape jumătate din ele furturi – o infracțiune pentru care camerele de securitate sunt foarte folositoare în prevenire și investigare, scrie edtechmagazine.com.

O cercetare din 2016 ce privește siguranța și supravegherea video în campusuri arată că camerele video vor continua să fie folosite. Printre repondenții din sectorul de educație superior, 90% au spus că supravegherea video face parte din strategia de securitate, iar alți 6% au spus că plănuiesc să le implementeze în următorii trei ani. Instituțiile care folosesc camere video vor să adauge chiar mai multe în viitorul apropiat.

Aplicarea analizei video este încă în curs de apariție – conform cercetării Campus Safety, 13% dintre instituții folosesc analiza video și 12% au în vedere adăugarea acestei funcții. De asemenea, apare și adoptarea de camere video integrate în puncte de acces fără fir.

Integrarea mai multor dispozitive

Integrarea mai multor dispozitive este un mod bun de a crește funcționalitatea sistemelor de detecție a intruziunilor.

Detectoarele de mișcare au devenit cu adevărat dispozitive inteligente. Detectoarele cu un microprocesor pot analiza inteligent semnalele produse de mișcare pentru a genera alarme foarte rapide și exacte. Rezultatul este posibilitatea de a oferi un răspuns aproape instant la intruși, ingnorând semnale primite de la animale mici, ventilatoare, plante și hârtii care se mișcă sau mișcări ale unor marcaje care atârnă. Detectoarele tradiționale nu pot analiza semnalul la un nivel atât de detaliat fără această tehnologie.

Integrarea camerelor video IP cu sistemele de detecție a intruziunilor permite alarmelor să declanșeze acțiunea camerelor. Aceasta include trimiterea unei fotografii prin email. Acestea sunt doar de la camerele care sunt fixate pe zona în care a apărut alarma. Apoi utilizatorul poate vedea imaginile live pe smartphone sau tablet, pentru a rămâne la curent cu ce se întâmplă. Camerele pot activa prin intermediul panoului de control funcția de detecție a mișcării sau de analiză video.

Unele sisteme pot detecta și raporta dacă camera a fost obturată cu vopsea, acoperită sau reorientată, într-o încercare de a o opri să capteze un anumit eveniment. Unle panouri pot face asta fără a fi nevoie de o integrare suplimentară.

Un panou de control care are și capacități de control acces poate avertiza cu privire la încercările de acces neautorizate. De exemplu, o persoană care folosește un card de acces la o ușă pentru care nu are autorizația să intre va declanșa o alarmă în panou, iar o cameră IP integrată va trimite imaginle cu acest eveniment.

În cazul unui eveniment care amenință securitatea, soluțiile de control acces pot salva vieți. Dar, când sunt folosite în mod neadecvat, pot preveni și întârzia evacuarea, punând mai mulți oameni în pericol, scrie campussafetymagazine.com.

Însă, în cazul unor incidente armate sau atacuri teroriste, clădirile care au instalate garduri perimetrale sau au remodelat modalitatea de acces ridică anumite riscuri. Mai ales că cercetările au arătat că restricționarea căilor de evacuare poate duce la rezultate catastrofale.

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019