[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Securitate Fizica

Sistemele de securitate ale jocurilor de noroc, verificate în ultima lună de polițiști

Polițiștii din două județe, Dolj și Caraș-Severin, au verificat, în ultima lună, activitatea sălilor de jocuri de noroc și în special securitatea acestora.

Administratorii mai multor săli de jocuri de noroc din județul Dolj au fost amendați, în urma unui control efectuat de către polițiști, cele mai multe probleme fiind legate de securitate și intervenția echipelor răspunzătoare de siguranța personalului și a clienților, scrie craiovaforum.ro.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică au organizat, între 14 mai – 7 iunie, o acţiune pentru verificarea sălilor jocurilor de noroc. La acţiune au participat poliţişti din cadrul compartimentelor Sisteme de Securitate, precum şi cei desemnaţi să desfăşoare activităţi pe această linie.

Oamenii legii au verificat 197 de săli de jocuri de noroc. De asemenea, 29 de agenţi de securitate şi 169 de agenţi de intervenţie. În urma controalelor efectuate, poliţiştii au contatat că 10 sisteme de alarmă la efracţie erau nefuncţionale, scrie gds.ro.

În cadrul acţiunii au fost aplicate 15 ancţiuni contravenţionale, în valoare de 11.600 lei.

Cu ocazia verificării sistemului de alarmă instalat la o sală de jocuri de noroc, din Craiova, s-a constatat că dispeceratul de monitorizare şi intervenţie al unei societăţi specializate de pază nu a luat măsura trimiterii echipajului de intervenţie la obiectiv. Societatea în cauză a fost sancționată contravenţional.

Începând cu data de 13 mai a.c. până în prezent, poliţiştii de ordine publică din Caraş-Severin au desfăşurat, la nivelul judeţului, acţiuni de verificare a sălilor şi incintelor de exploatare a jocurilor de noroc cu achitarea premiilor pe loc, conform unui comunicat al IPJ Caraș-Severin, citat de Agerpres.

Cu această ocazie, s-a acţionat pentru verificarea respectării prevederilor Legii nr.333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, republicată şi ale H.G. 301/2012 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 333/2003, de către administratorii acestor societăţi. 

În perioada amintită poliţiştii au verificat un număr de 108 săli şi incinte de exploatare a jocurilor de noroc cu achitarea premiilor pe loc, în urma controalelor constatând mai multe deficienţe, în ceea ce priveşte existenţa analizei de risc la securitatea fizică şi implementarea măsurilor stabilite prin aceasta de către evaluatorul de risc, respectarea cerinţelor minimale de securitate sau instalarea şi funcţionarea sistemelor tehnice de protecţie şi de alarmare împotriva efracţiei. 

În urma neregulilor constatate poliţiştii au aplicat un număr de 38 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 21 cu amendă, în valoare totală de peste 19.200 de lei. 

De asemenea au fost stabilite sarcini de remediere a deficienţelor, cu termene exacte de îndeplinire a acestora. 

În perioada următoare, poliţiştii cu atribuţii pe linia sistemelor de securitate din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin continuă activităţile pe această linie, urmărind implementarea măsurilor dispuse în urma controalelor efectuate, precum şi respectarea prevederilor legale de către obiectivele nou înfiinţate.

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019