[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Securitate Fizica

Sisteme de securitate verificate în porturile Constanța și Constanța Sud-Agigea

Polițiștii au verificat, în ultima lună, societăți specializate de pază și agenți de pază care își desfășoară activitatea în porturile Constanța și Constanța Sud-Agigea.

În urma unei acțiuni pentru prevenirea și descoperirea ilegalităților ce se comit în complexul portuar maritim Constanța, desfășurată în ultima lună de polițiștii de la transporturi, au fost constatate 17 infracțiuni de natură economico-financiară, au fost aplicate aproape 100 de sancțiuni contravenționale și indisponibilizate bunuri în valoare de 128.600 de lei, conform IGPR.

În perioada 22 noiembrie – 20 decembrie 2018, polițiștii Serviciului de Poliție Transporturi Maritime și Secțiilor Regionale de Poliție Transporturi Constanța și Galați au desfășurat o acțiune pentru asigurarea respectării cadrului legal în materie vamală şi fiscală, a protecţia drepturilor de proprietate industrială şi a drepturilor de autor, protejarea consumatorilor şi combaterea concurenţei neloiale cu ocazia derulării operațiunilor comerciale prin porturile maritime, precum și pentru prevenirea sustragerilor din obiectivele aflate în incinta complexului portuar maritim Constanța.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul specialiștilor din cadrul A.N.A.F., Autorității Navale Române și Gărzii Forestiere în porturile Constanța și Constanța Sud-Agigea.

Astfel, au fost efectuate 3.369 de controale, au fost verificați 256 de agenți economici, fiind controlate 21 de nave, 957 de containere și 1.482 de autovehicule.

De asemenea, polițiștii au verificat 44 de sisteme de pază, 28 de societăți specializate de pază, 119 agenți de pază și au legitimat 1.491 de persoane.

În urma acestor activități, au fost constate 17 infracțiuni de natură economico-financiară, fiind cercetate 17 persoane, dintre care 16 au fost depistate în flagrant delict.

De asemenea, au fost aplicate 99 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 98.410 lei, fiind indisponibilizate bunuri în valoare de 128.600 de lei.

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019