De exemplu, La data de 22 aprilie 20149, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iași au desfășurat o activitate preventivă, pe raza municipiului Iași. Polițiștii au distribuit cetățenilor, 400 de pliante cu informații privind protecția bunurilor personale, se arată în mai multe bultine de presă ale IPJ Iași.
De asemenea, polițiștii au oferit recomandări verbale cetățenilor, prezentându-le principalele reguli ce trebuie cunoscute și aplicate pentru siguranță personală și a bunurilor.
La data de 23 aprilie 2019, în cadrul campaniei „Împreună pentru o comunitate mai sigură”, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iași și Postului de Poliţie Ţibana au desfășurat o activitate stradală de informare, în comuna Țibana. Polițiștii au distribuit cetățenilor, 200 de pliante cu informații privind protecția bunurilor personale.
De asemenea, polițiștii au oferit recomandări verbale cetățenilor, prezentându-le principalele reguli ce trebuie cunoscute și aplicate pentru siguranță personală și a bunurilor, în special în perioada sărbătorilor.
La data de 24 aprilie 2019, polițiștii din cadrul Secției nr. 5 Poliție Iași și Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iași au desfășurat o activitate de prevenire în zona Pieței Nicolina, din municipiul Iași. Polițiștii au distribuit 600 de pliante cu mesaje preventive şi de informare, referitoare la prevenirea faptele de furt din genţi şi buzunare şi a infracţiunilor de înşelăciune prin metoda „Accidentul”.
De asemenea, polițiștii au oferit recomandări verbale cetățenilor cu privire la reacţia corectă în cazul în care se vor confrunta cu astfel de situaţii.
Pentru a evita să deveniţi victime ale infracţiunilor de furt, este recomandat să ţineţi cont de sfaturile cu caracter preventiv oferite.
• Nu purtaţi portofelul în buzunarul de la spate al pantalonilor;
• Folosiţi o borsetă în care să vă păstraţi portofelul şi banii;
• Nu ţineţi banii în buzunarele laterale ale hainelor, sunt cele mai vulnerabile locuri;
• Păstraţi portofelul şi banii în buzunarul interior închis;
• Manevraţi banii în interiorul poşetelor. Nu “arătaţi” hoţilor câţi bani aveţi la dumneavoastră, când achiziţionaţi bilete de călătorie, faceţi cumpărături la piaţă sau în magazin;
• Dacă sunteţi într-un loc aglomerat/ staţia mijlocului de transport în comun, nu ţineţi poşeta lateral sau în spatele dumneavoastră. Ţineţi-o la vedere, cât mai strâns, sub braţ;
• Acordaţi mai multă atenţie poşetelor decât plaselor cu cumpărături, hoţii speculează această neglijenţă;
• Când urcaţi într-un mijloc de transport, verificaţi încuietoarea poşetei sau buzunarul în care aveţi banii;
• Mare atenţie când constataţi că fiind într-un loc aglomerat, persoane străine se ciocnesc din greşeală de dumneavoastră. Aceştia pot fi uneori hoţi, iar “coliziunea” este regizată. Controlaţi-vă imediat geanta, portofelul, chiar de faţă cu ei.
La cumpărături:
În cazul în care plecaţi de la domiciliu de Paşti, indiferent de perioada în care lipsiţi, pentru ca revenirea să vă fie lipsită de surprize neplăcute, nu neglijaţi următoarele aspecte:
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…