La 21 noiembrie 2013, o echipă de protecţie din cadrul Serviciului de Protecţie si Pază (SPP) a început misiunea de protecţie în folosul echipei comune a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) şi OIAC (Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice), însărcinată cu monitorizarea distrugerii armelor chimice din Siria.
Principala însărcinare a echipei SPP este asigurarea protecţiei Coordonatorului Special ONU – OIAC, Sigrid Kaag, precum şi a altor reprezentanţi ai ONU. Alegerea echipei SPP pentru această misiune deosebit de dificilă, în sprijinul unei operaţiuni de maximă vizibilitate, constituie o recunoaştere a profesionalismului, la standarde ONU, a personalului SPP, urmare a experienţei acumulate în alte misiuni precum cele din Sudan şi Afganistan şi a existentei Centrului de excelenţă în pregătirea ofiţerilor de protecţie ONU, la Bucuresti, precizează Misiunea permanentă a României pe lângă Organizaţia Naţiunilor Unite.
Între 1 noiembrie 2013 şi 30 iunie 2014, misiunea comună ONU – OIAC sprijină, monitorizează şi verifică distrugerea unui program complex de arme chimice, care implică numeroase obiective din întreaga ţară, marcată de un conflict violent, inclusiv 1.000 tone de arme chimice, agenţi şi precursori. Gradul de periculozitate al misiunii este ridicat, întrucât membrii acesteia se deplasează frecvent de-a lungul liniilor de conflict.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…