Practicile de securitate tradiționale sin muzee nu sunt suficiente pentru a ține hoții la distanță. Regretabil este că având noi tehnologii de securitate nu este suficient pentru a garanta siguranța și hoții cateodată tot reușesc să fure opere de artă scrie sourcesecurity.com.
Orice director al unui muzeu de artă trebuie să păstreze o balanță între securitatea și afișarea lucrărilor de artă. Galeriiile caută să protejeze lucrările de artă și să primească vizitatorii. Pentru vizitatori, securitatea muzeului ar trebui să fie aproape invizibilă. Pentru viitori hoți trebuie să fie aparentă, dar nu atât de evidentă încât să fie ușor de recunoscut.
Tehnologia are mute de oferit dar nu va înlocui niciodată acțiunea oamenilor. Aceasta poate fi de folos numai dacă agenții de pază vor fi mereu conștienți și alerți. Multe muzee nu oferă suficientă atenție camerelor video CCTV, existând și opoziția din partea curatorilor care nu doresc sa lase bateri în jurul tablorilor de teamă că acidul s-ar putea scurge.
O altă problemă este folosirea alarmelor de proximitate. Nu toate muzeele le folosesc. De asemenea galeriile au nevoie de agenți de pază care sunt puternici și vigilenți și au o varstă nu cu mult peste 30 de ani.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…