HomeStiriSecuritate FizicaSecuritate sporită: Turnul Eiffel va fi înconjurat de un zid de sticlă antiglonț
securitate-sporita-turnul-eiffel-va-fi-inconjurat-de-un-zid-de-sticla-antiglont

Securitate sporită: Turnul Eiffel va fi înconjurat de un zid de sticlă antiglonț

securitate-sporita-turnul-eiffel-va-fi-inconjurat-de-un-zid-de-sticla-antiglontTurnul Eiffel a început să fie înconjurat de un zid de sticlă antiglonț într-o încercare de a proteja turiștii de potențiale atacuri teroriste.

Sporirea securității vine ca măsură de securitate a Franței, care se află în stare de urgență, scrie express.co.uk.

Zidul antiglonț este construit în jurul grădinilor de sub turnul Eiffel, iar construcția sa va dura nouă luni.

Măsurile sunt menite să înlocuiască barierele temporare din metal și clădirile prefabricate care au fost așezate în jurul monumentului ca răspuns la atacurile teroriste care au lovit Franța încă de la începutul lui 2015. Planurile aprobate de consiliul orașului în luna martie prevăd construirea unui zid de sticlă antiglonț de-a lungul celor două laturi ale turnului paralele cu râul Sena. Celelalte două laturi vor fi protejate de garduri de metal care vor forma un model după forma turnului, scrie dw.com.

Conform Deutsche Welle, măsurile de securitate se așteaptă să coste 20 de milioane de euro (23,9 milioane de dolari) și să fie gata până la jumătatea lui 2018.

Jean-Francois Martins, șeful departamentului de turism al Parisului a spus că renovările nu vor deranja venirea vizitatorilor și că aceștia vor putea merge gratuit spre turn, după ce trec prin verificări de securitate.

Turnul Eiffel a fost a patra cea mai populară atracție pentru turiști în 2016, cu aproape 6 milioane de vizitatori.

Anul trecut a scăzut numărul de vizitatori ai Turnului Eiffel și se încearcă atragerea turiștilor înapoi la acest monument, conform express.co.uk.

Vor fi incluse noi măsuri de securitate, o mai bună semnalizare și mai multe bilete disponibile online din 2018. Conform presei franceze, construcția zidului antiglonț a început lunea trecută.

Turnul Eiffel beneficiază, în prezent, de protecția unor patrule permanente ale poliției. Luna trecută, un tânăr pacient al unui spital de psihiatrie a sărit peste o barieră de securitate cu un cuțit spunând că voia să atace un soldat.

În total, 300 de milioane de euro au fost alocaţi deja pentru îmbunătăţirea experienţei vizitatorilor acestui monument simbol al Parisului, în următorii 15 ani, din care jumătate sunt pentru întreținere.

Zidul de sticlă antiglonț cu înălțimea de 2,5 metri ar trebui să fie inaugurat pe 14 iulie 2018, de Ziua Națională a Franței, conform micetimes.asia.

 

 

 

Share With: