Ministerul de Interne al Turciei a început să investigheze mai multe firme de securitate privată, acuzate de colaborare cu Mișcarea Gulen, prin înregistrarea în mod ilegal a conversațiilor purtate de clienții lor și filmarea activității acestora. Potrivit relatărilor din media, aceste înregistrări ar fi fost folosite mai târziu pentru a șantaja oamenii de afaceri, scrie Daily Sabah.
Mișcarea Gulen, numită o ,,organizație paralelă”, este acuzată de înregistrarea ilegală și supravegherea video a politicienilor, birocraților și altor oficiali. Mișcarea ar fi sponsorizat și câteva firme de securitate privată pentru a proceda la fel în sectorul privat. Gulen-iștii sunt acuzați de șantajarea oamenilor de afaceri ale căror conversații și activități au fost înregistrate prin intermediul firmelor private.
Potrivit Ministerului de Interne, în Turcia există peste 15 mii de firme de securitate privată, cu peste 260 de mii de angajați. Majoritatea companiilor au crescut în ultimii ani și oferă servicii de pază pentru companii și reședințe private.
Investigațiile au pornit după ce procurorii și șefii de poliție afiliați cu mișcarea condusă de clericul Fethullah Gulen au prezentat probe menite să discrediteze guvernul turc, care s-au dovedit a fi înregistrate în mod ilegal. Gulen-iștii sunt acuzați și de falsificarea filmărilor pentru a defăima oamenii care au criticat mișcarea.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…