HomeStiriSecuritate FizicaSe înmulțesc furturile care vizează locuințele din Cluj

Se înmulțesc furturile care vizează locuințele din Cluj

În cursul zilei de luni, polițiștii clujeni au reținut, pentru 24 de ore, 8 persoane pentru diverse infracțiuni, precum furturi din locuințe, tâlhării și alte infracțiuni.

Luni, 8 aprilie, în jurul orei 10.20, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Dej au fost sesizaţi prin apel 112 cu privire la un posibil furt dintr-un apartament din Dej. „Imediat după sesizare, polițiștii s-au mobilizat și au reușit, în scurt timp, depistarea autoturismului cu care cei în cauză ar fi fugit de la fața locului. Astfel, pe strada Aurel Vlaicu, din Dej, a fost găsit autovehiculul și au fost identificați doi bărbați, de 36 și 48 de ani, din Târgu Mureș. În autoturism au fost găsite mai multe instrumente de spargere”, transmite IPJ Cluj, conform ziuadecj.realitatea.net.

Potrivit poliţiştilor, aceștia ar fi încercat să pătrundă într-un apartament în scopul sustragerii de bunuri, însă activitatea lor ar fi fost întreruptă de către un locatar. Cei doi au fost reţinuţi, pentru 24 de ore, pentru tentativă la infracțiunea de furt calificat.

Tot la data de 8 aprilie, în jurul orei 13:45, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca au fost sesizaţi telefonic cu privire la un posibil furt dintr-un imobil din cartierul Mărăști, Cluj-Napoca, scrie monitorulcj.ro.

Poliţiştii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Secția 2 Poliție au acționat cu rapiditate și au reușit identificarea şi reţinerea unui bărbat de 26 de ani, din municipiul Cluj-Napoca. Alți doi bărbați, cu care acesta ar fi acționat, au reușit să fugă de la fața locului, abandonând un aparat de sudură şi un televizor LCD, bunuri sustrase din locuință.

În urma investigațiilor efectuate, au fost identificați în scurt timp și ceilalți doi bărbați, stabilindu-se că este vorba despre doi tineri de 22 şi 29 de ani, din Cluj-Napoca și Cășeiu. Faţă de cei trei, poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, fiind efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

De asemenea, poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Câmpia Turzii au identificat şi reţinut doi tineri, de 16 şi 19 ani, din Viişoara și Câmpia Turzii, cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

Conform probatoriului administrat, la data de 25 martie 2019, cei doi tineri ar fi deposedat persoana vătămată de circa 300 de lei, prin exercitarea de violențe. Persoana vătămată, un bărbat de 65 de ani, se afla pe strada George Coșbuc, din municipiul Câmpia Turzii, în momentul deposedării acesteia. La expirarea perioadei de reţinere, cei doi tineri vor fi prezentaţi în faţa magistraţilor Judecătoriei Turda, în vederea dispunerii altor măsuri preventive.

De asemenea, o femeie din Județul Cluj a fost arestată preventiv de către polițiștii bistrițeni, după ce ar fi sustras o sumă de bani, dintr-o locuință. Aceasta era ajutată de fiicele ei de 11 și 12 ani. Prejudiciul a fost recuperat aproape în totalitate, conform stiridecluj.ro.

Polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului, în colaborare cu polițiștii specializați în investigații criminale au efectuat activități specifice pentru identificarea autorilor și recuperarea prejudiciului într-un caz de furt, comis la data de 24 martie a.c.”, anunță IPJ Bistrița-Năsăud.

Astfel, ca urmare a cercetărilor efectuate, la data de 5 aprilie 2019, polițiștii au identificat o femeie de 33 de ani, din Recea Cristur, județul Cluj, bănuită că, împreună cu fiicele ei minore, de 11 și 12 ani, ar fi sustras suma de 6600 de euro, din locuința unei femei din localitatea Livezile. Polițiștii au reușit să recupereze suma de 6000 de euro, bani care au fost restituiți păgubitei.

Share With: