HomeStiriSecuritate FizicaSe dorește o mai mare folosire a camerelor video și a pazei umane în școli
se-doreste-o-mai-mare-folosire-a-camereleor-video-si-a-pazei-umane-in-scoli

Se dorește o mai mare folosire a camerelor video și a pazei umane în școli

se-doreste-o-mai-mare-folosire-a-camereleor-video-si-a-pazei-umane-in-scoliAutoritatea Teritorială de Ordine Publică din Iași dorește ca școlile din județ să fie păzite mai bine cu ajutorul pazei umane și a camerelor video.

Camere video și pază umană, acestea sunt solicitările Autorității Teritoriale de Ordine Publică, la ședința care a fost organizată recent,pe 22 iunie, la Iași, relatează bunadimineataiasi.ro.

Mircea Manolache, președintele acestei instituții, sustine că, dacă acest proiect va fi implementat chiar la început de vară, ar fi destul timp ca, în toamnă, școlile să devină mai sigure, pentru elevi.

Conducerea Prefecturii iesene, a Inspectoratului Scolar Judetean si a institutiilor subordonate Ministerului Afacerilor Interne au analizat situatia sigurantei din scoli si au propus luarea unor masuri noi, scrie bzi.ro.

Prefectul județului Iași a precizat că: “În ultimul an, numarul infractiunilor constatate în incinta sau în apropierea unitatilor de învatamânt a scazut semnificativ fata de anul scolar precedent, respectiv de la 72 în 2015-2016, la 50 în acest an, constatându-se astfel o reducere de peste 30 la suta. De asemenea, 391 de unitati scolare, de stat sau private, dispun de paza umana sau monitorizare video, iar 604 scoli sunt împrejmuite, masuri menite sa creasca gradul de siguranta a elevilor si profesorilor.”

 

 

 

Share With: