Pentru a nu deveni victime, Poliţia Capitalei vă recomandă să adoptaţi o conduită preventivă şi să aveţi grijă de dumneavoastră şi de bunurile personale.
Nu purtaţi portmoneul în buzunarele exterioare ale vestimentaţiei, în sacoşă sau la vedere, ci în poşete, borsete sau în buzunarele interioare ale vestimentaţiei şi evitaţi să număraţi banii pe stradă sau când sunt mai multe persoane în jurul vostru.
Este recomandat să aveţi la dumneavoastră numai strictul de bani necesar, iar dacă deţineţi în geantă sume mai mari, împărţiţi banii în mai multe buzunare şi încercaţi, pe cât posibil, să evitaţi locurile aglomerate.
Evitaţi să purtaţi la vedere, în mod ostentativ, bijuterii, bani sau telefoane mobile.
Alegeţi cu grijă traseele pe care vă deplasaţi pe timpul nopţii, încercaţi să nu circulaţi prin locurile slab iluminate, evitaţi parcurile, străzile pustii şi terenurile virane.
Dacă vă simtiţi urmăriţi, traversaţi strada, apelaţi la trecători şi anunţaţi, de urgenţă, cel mai apropiat echipaj de poliţie sau apelaţi numărul de urgenţă 112.
În situaţia neplăcută în care aţi fost victima unei agresiuni, încercaţi să reţineţi cât mai multe semnalmente ale suspectului pentru a facilita identificarea şi prinderea acestuia.
În zilele de vară toride, când mergeţi la ştrand încercaţi, pe cât posibil, să vă abţineţi de la consumul de alcool când doriţi să înotaţi. Când daţi primele semne de oboseală în apă, retrăgeţi-vă din timp la mal. Totodată, aveţi grijă unde vă lasaţi bunurile, supravegheaţi-le în permanenţă, evitând astfel apariţia unor evenimente nedorite.
Pe timpul deplasării cu trenul, când ne lăsăm cuprinşi de euforia vacanţei, a plajei sau a muntelui nu trebuie, totuşi, să uităm de bunurile personale, astfel supravegheaţi atent bagajele şi buzunarele.
Evitaţi „prieteniile” ocazionale şi nu vă lăudaţi cu bunurile de valoare pe care le aveţi asupra dumneavoastră ori cu achiziţiile personale, în dialogurile cu ceilalţi călători. Dacă aţi devenit victima unei infracţiuni, încercaţi să reţineţi cât mai multe semnalmente ale persoanei şi nu ezitaţi să anunţaţi conductorul de tren şi Poliţia Transporturi Feroviare din gara următoare.
Atunci când alegeţi să rămâneţi în casă, pentru a evita căldura zilelor de vară, şi vă petreceţi timpul navigând pe internet, pentru a vă proteja de hoţii de identitate, nu transmiteţi niciodată datele de identitate celor care vi le solicită, precum numele, CNP-ul, adresa, numărul de telefon, parole sau orice alte informaţii personale.
Totodată, fiţi în permanenţă atenţi la persoanele cu care copiii dumneavoastră intră în contact în mediul online, pentru a nu fi atraşi la întâlniri care ar putea prezenta un pericol pentru ei.
În situaţia în care sunteţi victima unei infracţiuni de orice natură sau sunteţi martor la comiterea uneia, apelaţi numărul unic de urgenţă 112 ori sesizaţi cel mai apropiat echipaj sau cea mai apropiată unitate de poliţie.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…