HomeStiriSecuritate FizicaSancțiuni conform Legii 333/2003 în Sebeș, la sfârșit de săptămână

Sancțiuni conform Legii 333/2003 în Sebeș, la sfârșit de săptămână

La sfârşitul săptămânii trecute, Poliţia Municipiului Sebeş, în urma unei acțiuni cu efective mărite pe raza municipiului şi a localităţile rurale arondate a aplicat sancțiuni conform Legii 333/2003.

La sfârşitul săptămânii trecute, Poliţia Municipiului Sebeş a desfăşurat o acţiune cu efective mărite pe raza municipiului şi a localităţile rurale arondate. Au fost constatate, în flagrant delict, 5 infracţiuni, au fost aplicate amenzi în valoare de 12.440 lei şi au fost identificate două persoane ca bănuite de săvârşirea unor fapte de furt, se precizează într-un buletin de presă al IPJ Alba.

Vineri, 3 noiembrie 2018, Poliţia Municipiului Sebeş a organizat o acţiune cu efective mărite, pe raza municipiului Sebeş precum şi în localităţile rurale arondate Secţiei de Poliţie Rurală 7 Sebeş.

La acţiune au participat 17 poliţişti din structurile de ordine publică, rutieră şi investigaţii criminale care au fost sprijiniţi de jandarmi şi poliţişti locali.

De asemenea, pentru unele dintre acţiunile de control, poliţiştii au fost sprijiniţi de specialişti din cadrul companiei de electricitate, întrucât unul dintre obiectivele acţiunii a fost combaterea furtului de energie electrică.

Cu ocazia acestei acţiuni, poliţiştii au constatat, în flagrant delict, 5 infracţiuni şi au identificat două persoane bănuite de săvârşirea unor infracţiuni de furt, fapte rămase în evidenţa dosarelor penale cu autori neidentificaţi.

Pentru combaterea faptelor de natură contravenţională, au fost aplicate 59 de sancţiuni, în valoare totală de 12.440 lei, din care 50 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 6 la Legea 333/2003 privind paza bunurilor şi 3 la Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

Exemple:

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Sebeş l-au identificat pe un tânăr de 18 ani, din judeţul Braşov, ca persoană bănuită de săvârşirea unor infracţiuni de furt, dintr-o societate comercială, cu un prejudiciu în valoare de peste 4.000 de lei.

Se pare că, în zilele de 6 şi 9 octombrie 2018, tânărul ar fi profitat de neatenţia angajaţilor unui magazin şi ar fi sustras mai multe sticle cu băuturi alcoolice, în valoare totală de 4.415 lei.

Faţă de tânăr, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt precum şi pentru stabilirea întregii sale activităţi infracţionale şi recuperarea prejudiciului.

Share With: