404 Not Found


nginx
S-a înregistrat o creștere a numărului de obiective asigurate cu pază - Security Portal
[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Securitate Fizica

S-a înregistrat o creștere a numărului de obiective asigurate cu pază

În urma unei evaluări a activităţi Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, în anul 2018, s-a constatat o creștere a numărului de obiective asigurate cu pază.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a avut o contribuţie majoră la asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, fiind un factor important de securitate şi stabilitate, cu o contribuţie semnificativă la scăderea şi menţinerea sub control a fenomenului infracţional. Astfel, pentru asigurarea unui serviciu public poliţienesc de calitate, în anul 2018, principalele obiective au fost: creşterea gradului de siguranţă şi protecţie pentru cetăţeni prin protejarea persoanei, protejarea patrimoniului, siguranţa stradală, siguranţa rutieră, prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere, asigurarea climatului de legalitate mediului de afaceri prin combaterea evaziunii fiscale, corupţiei, contrafacerii de mărfuri, a infracţiunilor în domeniul achiziţiilor publice, precum şi prin protejarea intereselor financiare ale Uniunii Europene.

Pentru atingerea obiectivelor propuse, la nivelul inspectoratului au fost organizate şi desfăşurate un număr de 797 de acţiuni şi 8933 de controale. Au fost aplanate 1841 de stări conflictuale, fiind consiliate 1950 de persoane de către poliţiştii de la ordine publică. Patrulele de ordine publică au intervenit la un număr de 14.811 apeluri semnalate prin intermediul S.N.U.A.U. 112, dintre care în 13.214 cazuri sub 10 minute ca timp de intervenţie. Totodată, poliţiştii au participat la 526 de misiuni de ordine cu ocazia unor adunări publice.

În anul 2018, ca urmare a unor acţiuni de amploare, au fost ridicate în vederea confiscării 1611 mc de material lemnos, 10.900 kg deşeuri periculoase, 2.500 kg materiale feroase, 107 arme de foc, 845 kg de articole pirotehnice şi 1.150 kg de substanţe toxice. Prin aportul poliţiştilor specializaţi de la compartimentul sisteme de securitate, în anul 2018 a crescut numărul obiectivelor asigurate cu pază umană, precum şi cel asigurat cu mijloace tehnice.

În anul 2018, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, infracţionalitatea sesizată a înregistrat o scădere cu 2,41% faţă de anul anterior. Trendul descendent al infracţionalităţii sesizate se menţine şi în mediul rural. Poliţiştii bistriţeni au fost sesizaţi prin plângeri sau denunţuri şi s-au sesizat din oficiu cu privire la un număr de 4222 infracţiuni de natură judiciară, în scădere cu 0,63% faţă de anul 2017, când s-au înregistrat 4249 de fapte de acest gen.

Din totalul infracţiunilor de natură judiciară sesizate, un procent de 8,43%(356) au fost descoperite în flagrant. Comparativ cu anii anteriori se poate observa că aceasta se menţine în aceeaşi tendinţă descendentă.

În perioada analizată, se menţine aproximativ la acelaşi nivel numărul infracţiunilor din sfera celor care pot afecta viaţa, integritatea fizică, psihică şi libertatea persoanei, fiind înregistrată o uşoară creştere de 0,37 %, (de la 2162 la 2170). În ceea ce priveşte infracţiunile contra patrimoniului, a fost înregistrată o uşoară creştere a infracţionalităţii sesizate cu 0,39%, de la 2769 la 2780, aceasta datorându-se, în principal, creşterii numărului infracţiunilor de furt şi furt calificat cu 1,68%. Au fost înregistrate scăderi la furturile din societăţi comerciale (-4), la furturile din buzunare (-10) şi furturile de auto (-2).

Poliţiştii specializaţi în domeniul arme, explozivi şi substanţe periculoase au desfăşurat activităţi specifice care au condus la creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului. În acest sens s-a dispus anularea dreptului de port armă pentru 48 de persoane fizice şi au fost ridicate în vederea confiscării un număr de 66 de arme letale, dintre care 15 arme scoase din circuitul ilegal şi 17 arme deţinute legal, dar folosite la braconaj. De asemenea, au fost confiscate 140 de trofee de vânat şi 10 capcane ce puteau fi folosite la braconaj. În ceea ce priveşte constatările la infracţiunea de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor şi măsurile preventive dispuse, Biroul Arme, Explozivi şi substanţe Periculoase ocupă locul I la nivel naţional conform ultimei analize elaborată de direcţia de profil din cadrul I.G.P.R. Tot în anul 2018, poliţiştii acestei structuri au confiscat 10,9 tone de deşeuri periculoase.

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019