La reuniune au participat reprezentanți ai asociațiilor profesionale ale securității private din Belgia, Croația, FYR Macedonia, Norvegia, Serbia, Slovenia și România.
Comitetul s-a bucurat de prezența d-nei Catherine Piana, Director General al CoESS.
Întâlnirea a fost prezidată de dl. Gabriel Badea, care a reprezentat Asociația Română a Industriei de Securitate (ARIS). În cadrul comitetului au avut loc dezbateri în legătură cu proiecte de studiu și cercetare aflate în diverse stadii de lucru, respectiv proiectul de studiu și cercetare pe tema mediului concurențial al securității private în țările est europene ale Uniunii Europene precum și proiectele derulate împreună cu partenerii sociali ai CoESS, respectiv “În anticiparea schimbării” (Anticipating Change) și “Prevenirea Amenințărilor Interne” (The Insider Threat).
Referitor la studiul privind mediul concurențial al securității private reprezentanții asociațiilor naționale prezente au confirmat faptul că practicile anticoncurențiale bazate pe strategia prețurilor de ruinare sunt principala amenințare la adresa liberei concurențe pe piața serviciilor de securitate și că această situație are un impact negativ nu numai asupra societăților furnizoare de servicii și angajaților lor, dar în același timp este de natură să afecteze nivelul de securitate și siguranță la nivelul întregii societăți.
În continuare, d-na Catherine Piana – Secretar General CoESS a informat comitetul despre stadiul proiectului “În anticiparea schimbării”. Astfel un nou workshop finanțat de Comisia Europeană va fi organizat pe 22 mai în Belgia la Leuven. Raportul final conținând concluziile cercetării în legătură cu provocările la care va trebui să răspundă în viitor securitatea privată la nivel European va fi diseminat către toate organizațiile membre CoESS. În ceea ce privește proiectul Prevenirea Amenințărilor Interne (The Insider Threat) d-na Piana a arătat că în cadrul acestuia vor fi realizate instrumente practice de evaluare și verificare a personalului de securitate cu precădere a agenților de securitate care își desfășoară activitatea în domeniul aviației și în protecția altor categorii de infrastructuri critice. Totodată, d-na Secretar General a informat despre întâlnirile pe care reprezentanții CoESS le-au avut la nivelul Comisiei Europene, Directoratul General pentru Apărare și la nivelul Parlamentului European cu reprezentanții Comisiei Parlamentare pentru Terorism.
În încheiere, dl. Ivan Funcic, vicepreședintele Asociației Croate a Securității Private a făcut o prezentare generală a celor mai importante aspecte de natură economică, socială și legislativă ale sectorului securității private din Croația.
ARIS este o organizație non-profit care susține deopotrivă interesele societăților specializate în furnizarea de servicii și tehnologie de securitate precum și ale profesioniștilor din acest domeniu.
Din anul 2009 ARIS este membru fondator al Federației Serviciilor de Securitate din România.
CoESS este o organizație patronală pan-europeană, fondată în 1989 care reunește 26 de organizații naționale din Europa.
ARIS a devenit membră a Confederației Europene a Serviciilor de Securitate în anul 2006.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…