HomeStiriSecuritate FizicaReținuți de polițiști pentru furt de scule
Reținuți de polițiști pentru furt de scule

Reținuți de polițiști pentru furt de scule

Reținuți de polițiști pentru furt de sculeMai multe persoane din Alba Iulia și Focșani au fost reținute de polițiști, fiind bănuite de furturi calficate.

Poliţiştii din Alba Iulia i-au identificat şi reţinut pe un tânăr de 22 de ani şi o femeie de 27 de ani, din Alba Iulia, care ar fi încercat să fure mai multe scule din incinta unei societăţi comerciale din Alba Iulia. Cei doi nu sunt la prima faptă de furt, fiind cercetaţi şi în alte dosare, precizează IPJ Alba într-un buletin de presă.

La data de 9 iulie 2019, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia au luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, faţă de doi tineri, din Alba Iulia, care sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

În sarcina acestora s-a reţinut faptul că, în data de 8 iulie 2019, ar fi pătruns, prin forţarea căilor de acces, în clădirea unde are sediul o societate comercială, de unde ar fi sustras mai multe scule. Ulterior, cei doi ar fi abandonat bunurile furate în exteriorul curţii societăţii comerciale.

În cursul zilei de 10 iulie 2019, reţinuţii au fost prezentaţi în faţa procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

În plus, cinci persoane din municipiul Focşani au fost duse la Poliţie, joi dimineaţă, cu mandat de aducere, pentru audieri în mai multe dosare penale privind infracţiuni de furt calificat, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea, citat de Agerpres.

Joi dimineaţă, pe raza municipiului Focşani, au fost puse în executare opt mandate de aducere, cinci persoane fiind conduse la sediul Poliţiei Municipiului Focşani, în vederea audierii şi continuării cercetărilor în mai multe dosare penale pentru infracţiuni de furt calificat“, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, Cătălina Murariu.

Potrivit sursei citate, mandatele pentru cele cinci persoane vizate au fost emise pentru mai multe adrese unde Poliţia avea informaţii că aceştia s-ar putea afla.

La acţiune au participat poliţişti din cadrul structurilor de investigaţii criminale, ordine publică, acţiuni speciale şi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vrancea.

Share With: