HomeStiriSecuritate FizicaReținută de polițiști după ce a fost surprinsă de agenții de pază că a furat

Reținută de polițiști după ce a fost surprinsă de agenții de pază că a furat

O femeie a fost oprită de agenţii de pază după ce a trecut de casele de marcat ale unui supermarket din cartierul Mănăştur, din Cluj-Napoca, cu bunuri neachitate. Femeia a fost reținută de polițiști pentru 24 de ore.

La data de 9 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Cluj-Napoca au fost sesizaţi despre faptul că, în incinta unui supermarket din cartierul Mănăştur, se află o femeie care a fost oprită de agenţii de pază după ce a trecut de casele de marcat, având asupra sa mai multe bunuri pe care nu le-a achitat, bunuri în valoare de peste 500 de lei, conform unui buletin de presă al IPJ Cluj.

Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului au identificat persoana, respectiv o femeie de 44 de ani, din municipiul Timişoara, judeţul Timiş, faţă de care au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, aceasta fiind cercetată sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate.

La expirarea perioadei de reţinere, femeia va fi prezentată în faţa magistraţilor în vederea dispunerii altei măsuri preventive.

În plus, în cursul zilei de 9 iunie a.c., poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Sibiu au reţinut un tânăr în vârstă de 22 de ani, domiciliat în Tălmăcel, depistat în timp ce încerca să sustragă bunuri din trei autoturisme parcate pe strada Siretului, în jurul orei 03,30, împreună cu doi minori, o fată şi un băiat, ambii în vârstă de 15 ani, se arată într-un comunicat al IPJ Sibiu.

Prinderea în flagrant a celor trei s-a datorat în primul rând reacţiei rapide a unui localnic din zonă care i-a observat forţând portierele autoturismelor şi a anunţat de îndată poliţia. O astfel de atitudine civică vine întotdeauna în sprijinul poliţiştilor care pot acţiona şi prinde rapid persoanele suspecte de săvârşirea unor fapte de natură să pună în pericol bunurile sau viaţa membrilor comunităţii.

Din primele cercetări efectuate cu ocazia prinderii în flagrant a celor trei persoane a rezultat că din autoturisme nu au fost sustrase bunuri, în cauză fiind deschis un dosar penal care vizează săvârşirea infracţiunii de tentativă la infracţiunea de furt calificat.

Faţă de tânărul în vârstă de 22 de ani s-a luat măsura reţinerii 24 de ore pe bază de ordonanţă, urmând a fi prezentat unităţii de parchet competente cu propunere de arestare preventivă.

Share With: