HomeStiriSecuritate FizicaRecunoașterea facială: Instrument puternic de urmărire pentru poliție!

Recunoașterea facială: Instrument puternic de urmărire pentru poliție!

În ciuda potențialului folosirii recunoașterii faciale pentru prevenirea infracțiunilor crește și îngrijorarea că această tehnologie ar putea fi folosită abuziv și poate da greș.

Se ia în considerare următorul scenariu: pe o stradă aglomerată poliția caută un suspect al unei crime comisă cu violență. Pentru a-l găsi, poliția introduce o poză în sistemul de supraveghere video care folosește inteligența artificială. apoi o cameră identifică suspectul și poliția se duce la fața locului și îl arestează, scrie nbcnews.com.

Dar apoi se dovedește că bărbatul nu este suspectul pe care îl căutau polițiștii, doar semăna foarte mult cu acesta. Identificarea a fost greșită.

Acesta este una dintre temerile celor care produc tehnologia de recunoaștere facială care este folosită de guverne. În ciuda potențialului acestei tehnologii de a preveni infracțiunile, crește și îngrijorarea privind riscurile de greșeală și abuz. Aceste îngrijorări nu vin doar din partea celor care militează pentru intimitate și drepturi civile, dar și din partea companiilor care produc această tehnologie.

Multe agenții de aplicare a legii din statele Unite folosesc tehnologia de recunoaștere facială de ani de zile, dar de obicei în situații statice, comparând o imagine sau un video cu poze ale celor arestați sau care au permis de conducere.

Acuratețea sistemului de recunoaștere facială depinde de mai mulți factori și începe cu informațiile folosite pentru antrenarea algoritmilor. cu cât este mai mare baza de date și cu cât fețele sunt mai variate, cu atât algoritmul va fi mai exact.

Brian Brackeen, CEO al Kairos, producător de software de recunoaștere facială, a anunțat luna trecută că compania sa nu va furniza servicii pentru agențiile guvernamentale și de respectare a legii, scrie theantimedia.com.

Brackeen a precizat că astfel de cazuri de folosire a recunoașteri faciale de către guverne și agenții de aplicare a legii sunt greșite deoarece ar putea fi folosite și de persoanele corupte. El a mai precizat și că software-ul de recunoaștere facială are în prezent tendința de a identifica greșit persoanele de culoare deoarece software-ul nu a folosit la fel de mult imagini ale persoanelor de culoare pentru a avea o acuratețe mai mare.

Brackeen a declarat pentru Wall Street Journal că compania sa a refuzat contracte pentru încorporarea recunoașterii faciale pentru compania Axon Enterprise care produce camere de purtat pentru poliție.

Angajații Google și-au exprimat nemulțumirea cu privire la un contract cu Departamentul de Apărare al SUA care prevedea folosirea inteligenței artificiale. Unii angajați Google au și demisionat. Și Amazon a avut parte de un conflict intern deoarece un grup de angajați au trimis o scrisoare internă CEO-ului Jeff Bezos, cerându-i să oprească vânzarea software-ului de recunoaștere facială Rekognition către poliție, scrie mintpressnews.com.

În iunie, Electronic Frontier Foundation, American Civil Liberties Union, Human Rights Watch, Freedom of the Press Foundation și aproape 40 de organizații și-au unit forțele pentru a cere Amazon să înceteze furnizarea tehnologiei de supraveghere către poliție.

Recent, software-ul celor de la Amazon a identificat greșit 28 de membrii ai Congresului american.

Share With: