404 Not Found


nginx
Recomandarile Politiei Romane pentru protejarea locuintei - Security Portal
HomeStiriSecuritate FizicaRecomandarile Politiei Romane pentru protejarea locuintei
recomandarile-politiei-romane-pentru-protejarea-locuintei

Recomandarile Politiei Romane pentru protejarea locuintei

recomandarile-politiei-romane-pentru-protejarea-locuinteiPoliția Română face o serie de recomandări pentru protejarea locuinței de sărbători în caz că alegeți să rămâneți acasă sau să plecați din localitate sau din țară.

De sărbători, unii aleg să rămână acasă, alții intenționează să plece din localitate sau chiar din țară. ,,Spărgătorii” de locuințe pot specula neglijenţa locatarilor în a-şi securiza casa. Poliția Română vă recomandă să țineți cont de câteva recomandări care vă pot salva bunurile:

Nu oferiţi informaţii necunoscuţilor despre bunurile pe care le deţineți sau despre vecini, nici măcar celor care susţin că sunt reprezentanţii unor instituţii, dar nu pot face această dovadă!

Evitaţi depozitarea la vedere, pe balcon, în faţa uşii de acces, a ambalajelor obiectelor de valoare pe care le-ai achiziţionat!

Nu comunicaţi date despre plecarea de acasă pentru o perioadă mai lungă în convorbirile cu alte persoane sau pe reţele de socializare. Discutaţi aceste aspecte doar cu cei în care aveți încredere!

Nu postaţi pe site-urile de socializare imagini din care să reiasă că deţineți în casă bunuri de valoare!Bijuteriile în cantităţi mari, banii, acţiunile sau alte valori trebuie păstrate în depozite bancare!

Pentru efectuarea menajului sau a unor reparaţii apelaţi la firme autorizate!

Achiziţionaţi sisteme de închidere/asigurare care să corespundă din punct de vedere al standardelor de securitate. Alegeţi încuietori care sunt prevăzute cu chei ce nu pot fi multiplicate uşor!

În cazul în care plecaţi de la domiciliu, încercaţi să creaţi aparenţa că se află cineva în locuinţă, prin diverse metode.

Puteți instala dispozitive de aprindere şi stingere automată a luminilor în locuinţă, să stabiliți ridicarea frecventă a corespondenţei, de o persoană de încredere.

Dacă plecaţi pentru o perioadă scurtă, puteţi aprinde luminile, radioul sau televizorul.Rugaţi un vecin să vă supravegheze locuinţa!

Încuiaţi toate uşile şi geamurile, chiar şi atunci când plecaţi pentru câteva minute!

Notaţi seriile de identificare ale acestor bunuri, deoarece astfel puteţi ajuta la identificarea acestora, în eventualitatea în care sunt furate!

Evitaţi să vă anunţaţi plecarea de acasă, prin postări pe site-urile de socializare! Pregătirile pentru deplasare trebuie să fie făcute cât mai discret.

 

 

 

Share With: