[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Securitate Fizica

Recomandările poliției privind instalarea de sisteme de securitate eficiente

Polițiștii argeșeni au verificat modul de organizare a pazei de către deținătorii de valori și au făcut o serie de recomandări referitoare la standardele care trebuie luate în considerare pentru ca sistemele de securitate să fie utile.

În cursul zilei de 08 martie 2019, poliţiştii compartimentelor specializate din cadrul poliţiilor municipale şi orăşeneşti au acţionat în activităţi curente în zona de competenţă, pentru verificarea modului de organizare a pazei şi pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor contra patrimoniului deţinătorilor de valori, conform prevederilor Legii 333/2003 şi H.G. 301/2012, se arată într-un comunicat IPJ Argeș, citat de Agerpres.

Aceştia au verificat 13 obiective situate pe raza de competenţă, la două dintre acestea constatându-se deficienţe privind întocmirea planului de pază şi asigurarea conformităţii sistemelor de securitate cu standardele în domeniu.

La toate obiectivele unde au fost constatate deficienţe, au fost stabilite termene de remedierea acestora. Totodată, la unităţile asigurate cu pază umană permanentă sau cu monitorizare la societăţi de intervenţie, au fost verificate modul de efectuare a serviciului de către agenţii de pază.

În privinţa organizării şi desfăşurării activităţilor de pază în mediul rural, atât la locuinţe cât şi prin sisteme de monitorizare a traficului gestionate de consiliile locale, apreciem că orice iniţiativă de montare a sistemelor de supraveghere video este de natură să contribuie la creşterea gradului de siguranţă.

Pentru ca sistemele să fie utile în activitatea de cercetare penală, adică pentru prinderea hoţilor şi a celor care comit alte categorii de fapte ilicite, recomandăm ca montarea sistemelor antiefracţie şi a celor de supraveghere video să fie făcută cu firme autorizate, care să poată furniza garanţie şi mentenanţă, iar stocarea imaginilor să se facă pe lungă durată.
Totodată camerele video trebuie să fie performante, asigurând cel puţin identificarea numărului de înmatriculare inclusiv pe întuneric, iar amplasarea acestora să se facă în punctele obligatorii de trecere.

De asemenea, Polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică al Poliției Municipiului Râmnicu Vâlcea au desfășurat, dumincă, activități pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor contra patrimoniului agenților economici, de pe raza municipiului, conform gds.ro.

Polițiștii au verificat 34 de unități asigurate cu pază umană proprie sau societăți specializate, fiind depistați 4 agenți de securitate care desfășurau serviciul în mod necorespunzător, motiv pentru care polițiștii au fost nevoiți să ia măsura sancționării contravenționale. Toți agenții de securitate controlați au fost reinstruiți cu privire la modul de respectare a sarcinilor de paza cuprinse în consemnele postului.

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019